DBC

Antwoord

Rechtsboven in het scherm, in het kader 'Onderhandeling', vindt u het DBC-filter (alleen in een MSZ-onderhandeling) en de actieknoppen Voorstellen, Accorderen, Stopzetten, Weigeren en Herstarten.

Met het DBC-filter kunt u verschillende groepen zorgproducten uit het voorstel filteren (bijvoorbeeld verzekerde of onverzekerde zorg) om deze apart te analyseren of te bewerken. De ingestelde filterwaarde wordt over de hele onderhandeling heen (alle tabbladen en alle niveaus) toegepast. Om alle zorgproducten weer te tonen selecteert u de waarde ‘Geen (toon alles)’.

WAT KAN IK ONDER MENUKNOP ‘ZOEKEN’?

Antwoord

Via de zoekfunctionaliteit zoekt u met behulp van diverse parameters naar specifieke producten in een contract. Onder de menu-optie ‘Zoeken’ kunt u kiezen uit drie mogelijkheden:

1. DBC’s zoeken in contracten tot 2012
  2. DBC’s zoeken in contracten vanaf 2012 tot 2015
  3. DBC’s zoeken in contracten vanaf 2015

SCHERM DBC’S

Antwoord

Het scherm 'DBC's zoeken in contracten vanaf 2012' is gesplitst in twee onderdelen, 'Parameters' en 'Presentatie':

Parameters

Binnen het kader ‘parameters’ kunt u de diverse zoekcriteria instellen. Het is in de contracten vanaf 01-01-2012 ook mogelijk om te zoeken op omschrijving. Wanneer u bij de omschrijving bijvoorbeeld "staar" invult,  verschijnt onderstaand scherm:

Op dit resultaatscherm kunt u de gewenste DOT declaratie- en/of zorgproductcodes selecteren. Vink deze coderingen aan en klik op de knop 'OK', de selectie wordt nu voorgevuld in het kader ‘Parameters’.

Presentatie

Binnen het kader ‘Presentatie’ kunt u aangeven welke informatie u van de gezochte prestaties wilt zien. Het resultaat dat op het scherm wordt getoond kunt u via de knop 'Exporteer als XLSX' exporteren naar Excel.