Let op: Bij 'Inloggen' ziet u de optie eHerkenning. Dit inlogmiddel is voorlopig alleen beschikbaar voor pilotdeelnemers. Meer weten?

Pilot inloggen met eHerkenning

Medio juni 2022 zijn we gestart met een pilot om via eHerkenning in te loggen op onze diensten. eHerkenning kunt u in plaats van uw certificaat of UZI-pas gebruiken.

Wat is eHerkenning? 

eHerkenning is vergelijkbaar met DigiD, maar dan voor bedrijven. Het is een veilig en betrouwbaar inlogmiddel waar steeds meer organisaties gebruik van maken. Ook bij VECOZO gaan we starten met een pilot.

Let op: eHerkenning is een betaalde dienst. Dit staat los van VECOZO en regelt u zelf via een erkende leverancier. Op de website van eHerkenning vindt u meer informatie. 

Hoe werkt de pilot? 

In de pilot maakt een kleine groep deelnemers gebruik van eHerkenning bij het inloggen op onze diensten. De pilot is medio juni gestart en duurt twee maanden.

Tijdens de pilot logt u bij VECOZO in met eHerkenning. We vragen alle deelnemers om feedback. Door uw ervaring weten we wat goed gaat en wat beter moet. Zo kunnen we bepalen wat nodig is, voordat we eHerkenning verder beschikbaar maken voor VECOZO-gebruikers. Als de pilot succesvol is, kunt u gebruik blijven maken van eHerkenning bij VECOZO. 

Wat zijn de voordelen voor u? 

  • Een certificaat of UZI-pas is niet meer verplicht. Inloggen kunt u voortaan ook met eHerkenning.
    De opties blijven naast elkaar bestaan en kunnen afwisselend en naar wens gebruikt worden. 
  • U kunt met uw eHerkenning inloggen bij alle andere aangesloten organisaties, zoals de Belastingdienst. Allerlei verschillende inlogcodes en wachtwoorden zijn niet meer nodig. 

Meer informatie? 

 

Ga naar de pagina over eHerkenning. Heeft u nog een vraag? Stuur dan een mail naar pilot@vecozo.nl.

De informatie op deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt (versie: 21 juni 2022).