STORING: donderdag 19 mei 2022 09:39. Betreft Traagheid Notitieverkeer Meer weten?

Pilot inloggen met eHerkenning

Medio juni 2022 starten we met een pilot om via eHerkenning gebruiken in te loggen op onze diensten. eHerkenning kunt u in plaats van uw certificaat of UZI-pas gebruiken.

Wat is eHerkenning? 

eHerkenning is vergelijkbaar met DigiD, maar dan voor bedrijven. Het is een veilig en betrouwbaar inlogmiddel waar steeds meer organisaties gebruik van maken. Ook bij VECOZO gaan we starten met een pilot.

Let op: eHerkenning is een betaalde dienst. Dit staat los van VECOZO en regelt u zelf via een erkende leverancier. Op de website van eHerkenning vindt u meer informatie. 

Hoe werkt de pilot? 

In de pilot maakt een kleine groep deelnemers gebruik van eHerkenning bij het inloggen op onze diensten. De pilot start eind mei en duurt twee maanden.

Tijdens de pilot logt u bij VECOZO in met eHerkenning. We vragen alle deelnemers om feedback. Door uw ervaring weten we wat goed gaat en wat beter moet. Zo kunnen we bepalen wat nodig is, voordat we eHerkenning verder beschikbaar maken voor VECOZO-gebruikers. Als de pilot succesvol is, kunt u gebruik blijven maken van eHerkenning bij VECOZO. 

Wat zijn de voordelen voor u? 

  • Een certificaat of UZI-pas is niet meer verplicht. Inloggen kunt u voortaan ook met eHerkenning.
    De opties blijven naast elkaar bestaan en kunnen afwisselend en naar wens gebruikt worden. 
  • U kunt met uw eHerkenning inloggen bij alle andere aangesloten organisaties, zoals de Belastingdienst. Allerlei verschillende inlogcodes en wachtwoorden zijn niet meer nodig. 

Wilt u meedoen? 

U kon zich tot 1 maart 2022 aanmelden voor de pilot. Alle pilotdeelnemers hebben inmiddels een bevestiging ontvangen van deelname. Heeft u nog een vraag? Stuur dan een mail naar pilot@vecozo.nl.

Meer informatie? 

Ga naar de pagina over eHerkenning. 

 

De informatie op deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt (versie: 25 april 2022).