03 jan 2017

Nieuwe Declaratie Grouper definitief in gebruik

Op 1 januari 2017 is de nieuwe en door VECOZO ontwikkelde Declaratie Grouper definitief in gebruik genomen. De oude Declaratie Grouper is per die datum offline gehaald.

De oude Declaratie Grouper is vorig jaar overgenomen van de NZa. Met toestemming van opdrachtgever Stichting Grouper heeft VECOZO ervoor gekozen deze te vervangen door een nieuwe Declaratie Grouper. Daardoor kunnen wij onze gebruikers beter van dienst zijn.

Aanroepen oude grouper

Probeert u als zorgaanbieder medisch specialistische zorg nog de oude Declaratie Grouper aan te roepen? Dan zal een foutmelding optreden. In de FAQ leest u, hoe u deze foutmelding kunt oplossen. Lukt dat niet, neem dan contact op met onze medewerkers van de afdeling Support & Administratie. Zij helpen u graag verder.

Aanspreekpunt nieuwe Grouper

Met het stopzetten van de oude Declaratie Grouper wijzigen ook de contactgegevens. U kunt voortaan met vragen over de nieuwe Declaratie Grouper (aansluiting, algemeen gebruik, connectie & foutmeldingen) terecht bij de afdeling Support & Administratie van VECOZO. Voor inhoudelijke vragen over DBC-systematiek en uitvalproducten, groupertabellen en zorgproductenviewer blijft de NZa uw aanspreekpunt. Hier vindt u de contactgegevens.

Over de Declaratie Grouper

De Declaratie Grouper wordt gebruikt door zorgaanbieders medisch specialistische zorg. Zij gebruiken de Declaratie Grouper voor invoeren van zorginformatie en afleiden van DBC-zorgproducten en add-ons (declarabele prestaties). De zorgaanbieders voegen aan de retourinformatie zelf een tarief toe en declareren de zorg vervolgens bij de zorgverzekeraar of de patiënt.