27 sep 2017

Release RZ18a en RZ18b per 1 januari 2018

De NZa kondigde dit jaar de releases RZ18a en RZ18b aan voor het dbc-pakket. In opdracht van Stichting Grouper past VECOZO de groupers aan, zodat deze per 1 januari 2018 blijven werken volgens de wettelijke beleidsregels van de NZa.

VECOZO gaat onder meer een nieuwe versie van de grouper-tabellen uitrollen en een nieuw tarieftype 14 (subcategorie overige zorgproducten supplementair – add-on overige) toevoegen. Hoe en wanneer u dit tarieftype gebruikt, leest u in de besluitvormingsdocumenten van de NZa.

Wat betekent dit voor zorgaanbieders msz?

Uw softwarepartij past uw softwarepakket aan per 1 januari 2018 zodat u de juiste bestanden bij de groupers blijft aanleveren. Daarnaast is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de nieuwe landelijke afspraken. Raadpleeg de website van de NZa (http://werkenmetdbcs.nza.nl/) of informeer bij uw softwareleverancier.

Wat betekent dit voor softwarepartijen?

Op de website van de NZa vindt u de nodige informatie voor aanpassing van uw softwarepakket. Medio oktober stelt VECOZO de aangepaste groupers beschikbaar op de VECOZO-testomgeving. U kunt uw softwarepakket dan testen en nagaan of het aanleveren van grouperbestanden naar behoren werkt. Wilt u testen? Maak uw interesse kenbaar in een e-mail aan onze Helpdesk Softwareleveranciers via fbsgjnerurycqrfx[ at ]irpbmb.ay.

Hebt u nog vragen?

  • Zorgaanbieders msz: neemt u contact op met de Nza met inhoudelijke vragen over de nieuwe landelijke afspraken per 1 januari 2018. Met vragen over de werking van de groupers kunt u bij VECOZO terecht, afdeling Support & Administratie.
  • Softwarepartijen: hebt u vragen over het testen van de groupers? Neem dan contact op met de Helpdesk Softwareleveranciers van VECOZO via fbsgjnerurycqrfx[ at ]irpbmb.ay.