12 okt 2017

Nieuwe releases voor iWmo, iJw en iWlz in 2018

De specificaties voor release iWlz 2.0, iWmo en iJw 2.2 zijn vastgesteld. Ook de invoeringsdatum van 3 april 2018 is volgens Zorginstituut Nederland definitief.

De nieuwe versies van de standaarden worden dus op dezelfde dag in gebruik genomen. Dit vraagt enige aandacht van softwarepartijen en zorgaanbieders om de overstap goed te laten verlopen. Zorginstituut Nederland stelt de komende tijd een migratieplan op met de ketenpartijen. Houd u www.istandaarden.nl hiervoor in de gaten.

Wat betekent dit voor softwarepartijen?

Op www.istandaarden.nl vindt u de specificaties van de releases. Bij VECOZO kan er vanaf 1 februari getest worden.

  • VECOZO stelt samen met het Inlichtingenbureau de iWmo en iJw 2.2 release beschikbaar op de testomgeving van VECOZO die speciaal ingericht is als integrale ketentestomgeving voor gemeenten en softwarepartijen (van zorgaanbieders en gemeenten).
  • De iWlz 2.0 berichten kunt u vanaf 1 februari testen op de testomgeving van VECOZO.

Voor beide testtrajecten geldt dat u een overeenkomst met VECOZO nodig heeft, en dat u de nieuwe release tijdig geïmplementeerd heeft in uw software. Door te testen verzekert u zich van de juiste technische bouw van berichten.

Wat betekent dit voor zorgaanbieders?

Heeft uw softwarepartij u nog niet geïnformeerd over de nieuwe releases van de standaarden? Informeer dan bij uw softwarepartij of dit nieuws bekend is, en wanneer de oplevering van uw aangepaste software plaatsvindt.

Meld u aan voor de oriëntatiegroep

VECOZO en Stichting Inlichtingenbureau kennen samen een Oriëntatiegroep langdurige zorg voor eindgebruikers. Daarin worden alle aspecten van het berichtenverkeer voor de Wmo, Jw en Wlz besproken. Als u als zorgaanbieder hiervan lid wilt worden, meldt u dan aan bij senax.bbzf[ at ]irpbmb.ay