Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Wij zijn van en voor de zorg. Dat maakt dat maatschappelijke betrokkenheid bij VECOZO in de genen zit. Elke dag helpen wij mee de zorg te ontzorgen. We kiezen ervoor dat op een maatschappelijk verantwoorde manier te doen. Hieronder leest u hoe we dat doen: vanuit onze missie, met onze mensen en met oog voor het milieu.

Onze missie

Onze missie is kostenbesparing in de zorg. Wij regelen het administratieve berichtenverkeer tussen onder meer zorgverzekeraars, zorgkantoren, gemeenten en zo’n 50.000 zorgaanbieders. Van de tandarts om de hoek tot een specialistisch ziekenhuis. Voor zorgaanbieders is onze dienstverlening kosteloos.

Ruim tweehonderd medewerkers zetten zich hier dagelijks voor in. De betrokkenheid van onze collega’s zien we ook terug bij ons jaarlijkse goede doel. Het hele jaar door organiseren verschillende collega’s initiatieven om geld in te zamelen. Zo vind je ons elk jaar op een rugbyveld, bij een veiling en in de rij voor iets lekkers bij de lunch. Elk jaar halen we weer een mooi bedrag op voor een goed doel, gekozen door onze medewerkers.

Onze mensen

Het welzijn van onze medewerkers is ons veel waard. We investeren flink in opleiding en ontwikkeling van onze mensen en de teams waarin ze werken. Ook vinden we een gezonde werkomgeving belangrijk. Twee keer per week staan er verse fruitmanden op elke afdeling en we moedigen een actieve levensstijl aan. Denk aan deelname aan de Tilburg Ten Miles met een bedrijfsteam, vrijwillige gezondheidscheck voor medewerkers en ons fietsplan. Vanzelfsprekend is onze werkomgeving ingericht volgens Arbo richtlijnen, krijgen medewerkers ergonomische adviezen en hebben we opgeleide BHV’ers.

We onderzoeken elke twee jaar de tevredenheid van onze medewerkers en werken gezamenlijk aan verbeterdoelen. Daaruit blijkt onder meer dat werken bij VECOZO een goede balans tussen werk en privé met zich meeneemt. Ook organiseren we geregeld sociale activiteiten en kennissessies voor onze medewerkers. Zo leren collega’s elkaar beter kennen, wat weer bijdraagt aan onze organisatiedoelstellingen. 

Ons milieu

Bij VECOZO werken we zoveel mogelijk digitaal en gebruiken we zo min mogelijk papier. Zo hangen in al onze vergaderruimtes schermen en hebben al onze medewerkers een tablet. Om het gebruik van plastic flesjes en bekertjes terug te dringen, hebben al onze collega’s een duurzame drinkfles. Ons schoonmaakbedrijf heeft het milieu ook hoog in het vaandel staan. Zij werken voornamelijk met microvezeldoeken, water en waar mogelijk biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.

We stimuleren dat onze medewerkers met de fiets of het openbaar vervoer komen. Zo hebben we een fietsregeling en belonen we gebruik van fiets en openbaar vervoer. Daarnaast werken we aan bewustwording. Hoe kleine dingen groot verschil kunnen maken. Bijvoorbeeld: Niemand in een ruimte? Lampen en apparaten uit.