Ondersteuning TLS 1.2 vanaf 20 juni 2018

huisarts_5872.jpg

VECOZO ondersteunt binnenkort alleen nog TLS 1.2. Dit geldt zowel voor de website als webservices (automatische koppeling met VECOZO vanuit een softwarepakket).

Wat is TLS?

TLS is het meest gebruikte protocol voor het beveiligen van verbindingen op internet. Het is een protocol voor het opzetten en gebruiken van een cryptografisch beveiligde verbinding tussen twee computersystemen: een cliënt en een server. TLS wordt gebruikt in een breed scala van toepassingen. Bekende voorbeelden zijn het webverkeer (HTTPS), e-mailverkeer (IMAP, SMTP over STARTTLS) en bepaalde typen virtual private network (VPN).

Waarom doen we dit?

VECOZO staat voor veilige gegevensuitwisseling in de zorg. TLS zorgt ervoor dat data tussen een gebruiker en een server niet kan worden afgeluisterd of vervalst. Uit het oogpunt van veiligheid is het belangrijk de TLS-versie zo actueel mogelijk te houden.

Wat vragen we van u?

Deel deze informatie met de systeem- of netwerkbeheerder in uw organisatie. Zorg ervoor dat uw systemen vanaf 20 juni 2018 overweg kunnen met TLS-versie 1.2. U kunt zelf eenvoudig testen of uw systemen er klaar voor zijn. In de onderstaande documentatie leest u hoe u voor een bepaalde browser de juiste TLS-versie kunt instellen.

TLS 1.2 in Internet Explorer

TLS 1.2 in FireFox

TLS 1.2 in Google Chrome

Waar kunt u terecht met vragen?

  • Neem contact op met uw systeem- of netwerkbeheerder als u vragen hebt over het in- en uitschakelen van TLS-versies binnen uw eigen netwerk.
  • Hebt u een algemene vraag over dit bericht? Neem dan contact op met onze afdeling Support.
Terug naar overzicht