Belangrijk! Maakt u als zorgaanbieder gebruik van een softwarepartij of bent u zelfbouwer? Dan vragen wij u dit bericht met aandacht te lezen!

apotheek_0808.jpg

Vanaf 1 oktober 2020 verleent VECOZO haar diensten vanuit een nieuw datacenter: Microsoft Azure. Maakt u als zorgaanbieder gebruik van een softwarepartij, dan moet uw softwarepartij een aantal aanpassingen doorvoeren voor 1 oktober 2020. Bent u zelfbouwer, dan moet u zelf deze aanpassingen doorvoeren. Alleen zo kunt u probleemloos gebruik blijven maken van de diensten van VECOZO na 1 oktober 2020. Een overzicht van de aanpassingen vindt u verderop in dit bericht.


Start snel met aanpassen!
De afgelopen maanden hebben we de bij ons aangesloten softwarepartijen en zelfbouwers meerdere malen geïnformeerd. Uit onze gegevens blijkt echter dat nog niet iedereen de aanpassingen heeft doorgevoerd. Zijn de aanpassingen niet voor 1 oktober 2020 doorgevoerd, dan kan na 1 oktober 2020 geen gebruik meer worden gemaakt van de VECOZO-diensten.

Maakt u als zorgaanbieder gebruik van een softwarepartij?

Check dan a.u.b. zo snel mogelijk of uw softwarepartij:

 • Op de hoogte is van de aanpassingen die doorgevoerd moet worden voor 1 oktober 2020? Is dat niet het geval, deel dan a.u.b. dit bericht met uw softwarepartij.
 • Al gestart is met het doorvoeren van de aanpassingen en klaar is op 1 oktober 2020?

Bent u een zelfbouwer?

Start dan a.u.b. zo snel mogelijk met het doorvoeren van de aanpassingen. De aanpassingen moet voor 1 oktober 2020 zijn doorgevoerd.

Om welke aanpassingen gaat het?

De volgende aanpassingen moeten doorgevoerd zijn voor 1 oktober 2020:

 • Uitbreiding IP-adressen.
  Heeft uw organisatie IP-adressen gewhitelist, dan is deze wijziging op u van toepassing.
 • Wijziging URL’s.
  Alle partijen die geautomatiseerd met VECOZO communiceren, moeten de nieuwe URL’s implementeren.
 • Aanpassen SSL-certificaat.
  Controleert uw organisatie expliciet het VECOZO SSL-certificaat (de bijbehorende thumbprint of het onderliggende intermediate- en rootcertificaat) bij het gebruik van een van onze diensten, dan is deze wijziging op u van toepassing.
 • Aanpassing ciphers.
  Alle partijen waarmee server tot server communicatie plaatsvindt, moeten voldoen aan de nieuwe ciphers. Anders wordt er geen SSL-verbinding opgebouwd en is communicatie met VECOZO dus niet mogelijk. Let op! De nieuwe ciphers worden ondersteund vanaf Windows Server 2016.

Waar is meer informatie te vinden?
Voor meer informatie kan uw softwarepartij inloggen op onze website. Alle informatie, inclusief URL’s, is hier terug te vinden. Zelfbouwers kunnen contact opnemen met onze afdeling Functioneel Beheer om meer informatie en de specifieke URL’s op te vragen.

 

Terug naar overzicht