Let op! Mogelijk langere wachttijden Meer weten?

Hoe wijzig ik een e-mailadres bij VECOZO?

Antwoord

VECOZO kan op meerdere plekken uw e-mailadres geregistreerd hebben staan. Bij een aantal diensten is het zelfs mogelijk om meer dan één e-mailadres in te stellen. De manier waarop u het e-mailadres kunt instellen of wijzigen verschilt per dienst. Ieder geregistreerd e-mailadres heeft zijn eigen functie, en voor bepaalde e-mailadressen zijn specifieke voorwaarden opgesteld. Hieronder vindt u een opsomming van de mogelijke plekken waar het e-mailadres bij VECOZO geregistreerd staat.

Alleen uw e-mailadres bij VECOZO wordt op onderstaande manieren gewijzigd. Dit betekent dat het e-mailadres zoals geregistreerd in het AGB-register ongewijzigd blijft.

Op de website van het AGB-register kunt u uw huidige registratie inzien. Indien de registratie niet juist is vindt u op deze website ook informatie over het wijzigen van uw gegevens.

E-mailadres contactpersoon

Het e-mailadres van de contactpersoon kan gewijzigd worden via onderstaand formulier. Op dit formulier kunt u een zakelijk, persoonsgebonden e-mailadres invullen. Wij vragen om een zakelijk, persoonsgebonden e-mailadres bij de contactpersoon in verband met de vertrouwelijkheid van de te verzenden informatie die alleen voor de contactpersoon bestemd is.

Zodra het document is ingevuld en ondertekend door de contactpersoon stuurt u dit formulier, voorzien van een kopie van het geldige legitimatiebewijs van de contactpersoon, per e-mail naar administratie@vecozo.nl. Binnen vijf werkdagen wordt de aanvraag beoordeeld.

Ga naar aanvraagformulier wijzigen e-mailadres (hoofd)contactpersoon tekenbevoegde

 

Let op! Hiermee wijzigt u niet het e-mailadres in uw certificaat. Deze staat los van het geregistreerde contactpersoon e-mailadres.

E-mailadres persoonlijk certificaat

Het e-mailadres van uw persoonlijke certificaat kunt u zelf wijzigen. Wanneer u bent ingelogd op onze website kunt u rechtsboven in de navigatiebalk op uw gebruikersnummer van uw certificaat klikken. Vervolgens klikt u op 'Mijn gegevens', 'Algemene instellingen' en dan kiest u voor 'E-mailadres wijzigen'.

Let op! Als u de contactpersoon bent, wijzigt u hiermee niet het geregistreerde contactpersoon e-mailadres. Dit staat los van het e-mailadres in het certificaat.

E-mailadres systeemcertificaat

Het e-mailadres van het systeemcertificaat kunt u invoeren bij installeren of vernieuwen van het certificaat. Mocht u dit adres tussentijds willen wijzigen, dan kan de contactpersoon van uw organisatie vanuit het geregistreerde contactpersoon e-mailadres een e-mail sturen naar administratie@vecozo.nl met daarin zowel de AGB-code van de onderneming als het gebruikersnummer van het systeemcertificaat, en het gewenste nieuwe e-mailadres.

Zodra wij de e-mail hebben ontvangen, wordt deze binnen vijf werkdagen beoordeeld.

Zorginkoopportaal

Wanneer u bent ingelogd op de Landingspagina van het Zorginkoopportaal, ziet u aan de rechterkant uw geregistreerde e-mailadres staan.

Landingspagina

 

Wanneer u klikt op de knop “Wijzig” krijgt u de mogelijkheid om uw e-mailadres aan te passen. Het e-mailadres is hoofdletter gevoelig en hierdoor kunnen er geen hoofdletters in het e-mailadres worden gebruikt. Daaronder staat een vinkbox waarmee u akkoord dient gaan. Hiermee geeft u akkoord dat dit uw persoonlijke (zakelijk) e-mailadres is. Wanneer u nu klikt op “Opslaan” is het e-mailadres binnen het Zorginkoopportaal aangepast.

 

ION (Inschrijving op Naam)

Het e-mailadres binnen de dienst Inschrijving op Naam (ION) wordt gebruikt om praktijken met de zorgsoort 01 Huisartsen of 37 Gezondheidscentra te informeren bij wijzigingen in de patiëntregistraties binnen ION.

Bij deze dienst kunt u zelf voor verschillende doeleinden e-mailadressen instellen. Waar deze e-mailadressen voor dienen en hoe u deze kunt wijzigen leest u bij de veelgestelde vragen over de dienst ION.

Als er geen apart e-mailadres is opgegeven, worden de ION-notificatieberichten verstuurd naar het geregistreerde e-mailadres van de VECOZO-contactpersoon.

Opt-In

Het e-mailadres binnen de dienst Opt-in wordt gebruikt om praktijken met de zorgsoort 01 Huisarts, 02 Apotheken, 37 Gezondheidscentra en 53 Samenwerkingsverbanden te waarschuwen dat er meldingen voor het al of niet delen van patiëntgegevens via de zorginfrastructuur zijn binnen gekomen via www.volgjezorg.nl. Als er nieuwe of nog onverwerkte aanmeldingen in de lijst met meldingen staan, ontvangt u dagelijks één notificatie per e-mail vanuit deze dienst, totdat u binnen de dienst Opt-in heeft aangegeven dat de aanmeldingen zijn verwerkt.

Het e-mailadres waarop u de notificaties ontvangt kunt u, indien gewenst, aanpassen via Mijn Diensten > Opt-in >Opt-in aanmeldingen > Beheren instellingen. Dit e-mailadres wordt op geen enkele manier door ons of www.volgjezorg.nl gebruikt voor notificaties aan de patiënt.

Notificaties vanuit declaraties en het machtigingenportaal

Vanuit de diensten Declareren en Machtigingenportaal kunt u verschillende e-mailnotificaties instellen en ontvangen. Dat kan op twee verschillende manieren:

Handmatig

Indien u via de website van VECOZO een declaratie of een machtiging indient dan kunt u tijdens het indienen zelf een e-mailadres invullen.

Webservice

Indien u rechtstreeks vanuit een softwarepakket declaraties of machtigingen indient dan wordt het e-mailadres vastgelegd in en meegegeven vanuit het softwarepakket. Neem contact op met uw softwarepartij om dit e-mailadres te laten aanpassen binnen het softwarepakket.

Applicatie-instellingen berichtenverkeer Wlz / Wmo / Jeugdwet

Notitieverkeer Wlz

Als u bij het Notitieverkeer niet steeds een e-mailadres wil invullen en ook bij nieuwe inkomende notities een notificatie per e-mail wilt ontvangen, dan kunnen bij VECOZO de applicatie-instellingen worden aangepast.

De contactpersoon van uw organisatie kan hiervoor vanuit het geregistreerde contactpersoon e-mailadres een verzoek per e-mail sturen naar support@vecozo.nl onder vermelding van 'Aanpassen applicatie-instellingen Notitieverkeer Wlz', met daarbij duidelijk vermeld om welke AGB-code het gaat en het gewenste e-mailadres voor de notificaties.

Berichtenverkeer Wlz, Wmo en Jeugdwet

Voor het berichtenverkeer Wlz, Wmo en Jeugdwet kunt u de notificaties zelf instellen. Om een notificatie per e-mail te ontvangen als er een nieuw bericht voor u binnen komt logt u met uw persoonlijk certificaat in op het VECOZO-portaal, kiest u indien nodig voor de grondslag ‘Wmo’ of ‘Jeugdwet’ en kiest u onder de dienst Berichtenverkeer Wlz, Berichtenverkeer Wmo of Berichtenverkeer Jeugdwet voor ‘Notificatie instellen’. 

U kunt ook op de link 'klik hier' op het indienscherm voor de berichten klikken.

De e-mailnotificatie kan ingesteld worden per type bericht, en geldt dan ook voor alle toekomstige berichten van dit type. U hoeft dit dus maar één keer in te stellen.

Gerelateerde pagina's

Algemeen

Wijzigen gegevens contactpersoon

Persoonlijke certificaten

Systeemcertificaten

Certificaten algemeen

Toestemmingsverklaringen

Testcertificaten