Kan ik mijn naam laten aanpassen na een scheiding/huwelijk?

Aangezien een certificaat een digitaal authenticatie- en identificatiemiddel is, kunnen wij de naam van uw certificaat niet zomaar aanpassen. Hieronder staan de mogelijkheden per situatie:

 • Mijn certificaat heeft nu een enkele achternaam, welke gewijzigd moet worden na een scheiding.
  Hiervoor ontvangen wij graag een e-mail op administratie@vecozo.nl vanuit de contactpersoon en het geregistreerde e-mailadres van de contactpersoon, met hierin de volgende gegevens: Praktijk AGB-code, gebruikersnummer en huidige achternaam waarop het certificaat nu geregistreerd staat, gewenste wijziging en graag ontvangen wij hierbij een document dat bewijst dat beide achternamen dezelfde persoon betreft. Dit kan een kopie identiteitsbewijs zijn waar beide namen nog op staan, of een scheidingsakte. In verband met de vertrouwelijkheid van deze documenten worden deze direct na controle vernietigd. 
  Let op! Gelieve uw pasfoto en BSN af te schermen voordat u dit document instuurt.
 • Mijn certificaat heeft nu een enkele achternaam, welke ik wil laten wijzigen na trouwen.
  Hiervoor ontvangen wij graag een e-mail op administratie@vecozo.nl vanuit de contactpersoon en het geregistreerde e-mailadres van de contactpersoon, met hierin de volgende gegevens: Praktijk AGB-code, gebruikersnummer en huidige achternaam waarop het certificaat nu geregistreerd staat, gewenste wijziging en graag ontvangen wij hierbij een document dat bewijst dat beide achternamen dezelfde persoon betreft. Dit kan een kopie identiteitsbewijs zijn waar beide namen op staan, of een trouwakte. In verband met de vertrouwelijkheid van deze documenten worden deze direct na controle vernietigd. In deze e-mail kan de contactpersoon aangeven welke naam mag worden aangehouden: van enkel naar enkel, of van enkel naar dubbel.
  Let op! Gelieve uw pasfoto en BSN af te schermen voordat u dit document instuurt.

 • Mijn certificaat heeft nu een dubbele achternaam, welke ik wil laten wijzigen na scheiding.
  Hiervoor ontvangen wij graag een e-mail op administratie@vecozo.nl vanuit de contactpersoon en het geregistreerde e-mailadres van de contactpersoon, met hierin de volgende gegevens: Praktijk AGB-code, gebruikersnummer en huidige achternaam waarop het certificaat nu geregistreerd staat en met hierin het verzoek om één van de twee achternamen te verwijderen.

Gerelateerde pagina's

Algemeen

Wijzigen contactgegevens

Persoonlijke certificaten

Systeemcertificaten

Certificaten algemeen

Toestemmingsverklaringen

Testcertificaten