Wat is oneigenlijk gebruik van een VECOZO certificaat?

Antwoord

Wanneer VECOZO constateert dat iemand gebruik maakt van een persoonlijk certificaat van iemand anders of beschikt over de gegevens (gebruikersnummer en pincode) noemen wij dit oneigenlijk gebruik.

Meer informatie over het gebruik van VECOZO-certificaten vindt u in de Certificate Policy/Certificate Practice Statement (CP/CPS).

De contactpersoon van een praktijk of instelling kan via Gebruikersbeheer een persoonlijk certificaat aanvragen en wijzigen voor gebruikers in dienst van de praktijk of instelling.

Bekijk de VECOZO Certificate Policy versie 3.9

Persoonlijk certificaat

VECOZO geeft persoonlijke certificaten uit aan gebruikers in dienst van een praktijk of instelling die bij VECOZO aangesloten is. Een persoonlijk certificaat is een persoonsgebonden authenticatie middel en wordt op naam uitgegeven. Een certificaat wordt gebruikt voor het versleuteld verzenden van (bijzondere) persoonsgegevens. Om veilig gebruik van certificaten te waarborgen verifieert VECOZO de identiteit van de gebruiker.

Enkel degene op wiens naam het certificaat is uitgegeven mag hiermee inloggen en gebruik maken van de VECOZO diensten. Daarnaast is het belangrijk dat u de gegevens (gebruikersnummer, pincode en wachtwoord) van uw persoonlijke certificaat niet aan anderen verstrekt.

Systeemcertificaat

VECOZO geeft een systeemcertificaat uit aan een praktijk of instelling. De gegevens van het certificaat (gebruikersnummer en pincode) worden verstrekt aan de Contactpersoon van de praktijk of instelling. Deze gegevens mogen niet verstrekt worden aan derden.