Hoe kan ik mijn systeemcertificaat installeren op de acceptatieomgeving en testomgeving?

Antwoord

Voor een systeemcertificaat ontvangt u alleen een gebruikersnummer en pincode voor de acceptatieomgeving. U kunt dit certificaat op de acceptatieomgeving installeren middels onderstaande stappen. Voor gebruik op de testomgeving hoeft een systeemcertificaat niet gekoppeld te worden; na installatie op de acceptatieomgeving werkt dit certificaat automatisch ook op de testomgeving.

1. Ga op de acceptatieomgeving naar systeemcertificaat installeren
  2. In de eerste stap vult u het gebruikersnummer en de bijbehorende pincode van het systeemcertificaat in. De pincode is hoofdlettergevoelig. Neem daarna de weergegeven cijfers in de beveiligingsafbeelding over in de onderste balk. Klik op ‘Volgende’ om verder te gaan.
  3. In de tweede stap vult u een e-mailadres in. Op dit e-mailadres ontvangt u een notificatie wanneer het certificaat verlengd moet worden. Klik op ‘Volgende’ om verder te gaan naar de volgende stap.
  4. In deze stap worden de installatievoorwaarden  en algemene voorwaarden voor gebruik van de omgevingen weergegeven. Door het vakje 'Ik ga akkoord' aan te klikken, accepteert u deze voorwaarden en kunt u via ‘Volgende’ doorgaan naar de laatste stap.
  5. Klik bij deze stap op 'Start installatie'. De installatietool wordt gestart.
  6. Afhankelijk van de browser die u gebruikt moet u handmatig het programma uitvoeren door op ‘Run’, ‘Openen’ of ‘Uitvoeren’ te klikken. Deze melding verschijnt meestal onderin uw scherm.
  7. Bij computers die draaien op Windows installeert de installatietool het certificaat in de Windows Certificate Store. Bij Apple-computers in de Sleutelhangertoegang. U krijgt een bevestiging wanneer het certificaat geïnstalleerd is. U kunt dan via de knop ‘Sluit venster’ de installatietool afsluiten.
  8. Op het laatste scherm ziet u tot wanneer het certificaat geldig is. Via de hulpvragen kunt u de handleiding zien voor het maken van een back-up (reservekopie) van het certificaat.