Wat is een certificaat?

Antwoord

Een certificaat is een stukje beveiligingssoftware; een soort digitale sleutel waarmee u toegang krijgt tot de beveiligde delen van de VECOZO website. Via het certificaat wordt bepaald welke diensten u mag gebruiken, en worden de digitale gegevens die u uitwisselt versleuteld. Door deze combinatie van authenticatie en encryptie wordt de identiteit van alle betrokken partijen en de vertrouwelijkheid van de gegevensuitwisseling gewaarborgd.