Wat is het verschil tussen een persoonlijk certificaat en een systeemcertificaat?

Antwoord

Een persoonlijk certificaat: hiermee kunt u inloggen op onze website en krijgt u toegang tot de diensten waarvoor u geautoriseerd bent. Het persoonlijk certificaat is een persoonsgebonden authenticatiemiddel. Dit betekent dat het enkel gebruikt mag worden door de persoon op wiens naam het is uitgegeven.

Een systeemcertificaat: hiermee koppelt u uw administratieve software aan onze webservices. Vanuit dat programma kunt u dan bijvoorbeeld rechtstreeks declaraties indienen of verzekeringsgegevens controleren. Met een systeemcertificaat kunt u NIET inloggen op onze website.