Wat is TLS?

Antwoord

TLS is het meest gebruikte protocol voor het beveiligen van verbindingen op internet. Het is een protocol voor het opzetten en gebruiken van een cryptografisch beveiligde verbinding tussen twee computersystemen: een cliënt en een server. TLS wordt gebruikt in een breed scala van toepassingen. Bekende voorbeelden zijn het webverkeer (HTTPS), e-mailverkeer (IMAP, SMTP over STARTTLS) en bepaalde typen virtual private network (VPN).