Hoe plaats ik een back-up terug?

Antwoord

Hoe u een back-up terug plaatst is afhankelijk van de browser waarin u met het certificaat wilt werken.

Ik wil een back-up terugplaatsen in Google Chrome of Microsoft Edge

Om een back-up of kopie terug te zetten voor gebruik in Microsoft Edge of Google Chrome volgt u de volgende stappen:

1. Dubbelklik met uw muis op het back-up bestand
  2. De Wizard Certificaat importeren start; klik op ‘Volgende’.

3. De bestandsnaam staat al ingevuld, klik op de knop ‘Volgende’.
  4. Er wordt om het wachtwoord gevraagd dat is ingesteld bij het maken van de back-up of kopie; vul dit in.

Afbeelding 1

Afbeelding 2

5. Onder het wachtwoordveld staan drie keuze-opties. Vink de optie “Deze sleutel als exporteerbaar aanmerken (Engels: Mark this key as exportable)” en de optie “Alle uitgebreide eigenschappen toevoegen (Include all extended properties)” aan (afbeelding 1). Doet u dit niet, dan importeert u het certificaat niet correct! Let op! Deze laatste optie is niet meer zichtbaar na een windows-update. Uw scherm moet dan overeenkomen met afbeelding 2. Klik op de knop ‘Volgende’.

6. Selecteer de optie “Automatisch het certificaatarchief selecteren... (Automatically select...)”. En klik op volgende.

7. Er verschijnt een samenvatting van de instellingen die in de voorgaande schermen zijn opgegeven. Klik hier op ‘Voltooien (Finish)’: het certificaat is nu met behulp van de back-up op de computer geplaatst en klaar voor gebruik.

Klik hier voor meer informatie over het maken van een back-up.

Ik wil een back-up terugplaatsen in Mozilla Firefox

Om een back-up of kopie terug te zetten voor gebruik in Mozilla Firefox volgt u de volgende stappen:

1. Ga naar de Firefox opties. Deze zijn bereikbaar vanuit de menu-balk in Firefox via Menu (de drie streepjes). Vervolgens gaat u via Privacy & Beveiliging > menu item Beveiliging > naar het submenu item Certificaten. Kies voor het menu Geavanceerd. Klik op de knop Certificaten bekijken om de lijst met certificaten te openen.

2. Selecteer het tabblad ‘Uw certificaten’ en klik op de knop Importeren.

3. Blader naar de locatie waar uw back-up  bestand staat (te herkennen aan de extensie .p12 of .pfx). Selecteer het bestand en klik op openen.

4. Er wordt om het wachtwoord gevraagd dat u heeft opgegeven tijdens het maken van de back-up. Voer het wachtwoord in en klik op de knop OK.

5. Het certificaat is nu met behulp van de back-up geplaatst en klaar voor gebruik.
Ik wil een back-up terugplaatsen op een Apple computer

Om een back-up of kopie terug te zetten voor gebruik in Safari volgt u de volgende stappen:

1. De snelste en makkelijkste manier om naar de opslaglocatie van het certificaat te gaan is door de ‘Sleutelhangertoegang’ te openen via de zoekfunctie van uw Apple computer. U vindt deze zoekoptie door middel van de sneltoetsen ‘Command + spatie’. Of via Finder "zoeken op deze Mac". U typt in het zoekveld ‘Sleutelhangertoegang’ om deze te openen.
  2. Open ‘Sleutelhangertoegang’ en kies voor ‘Inloggen’ en vervolgens voor ‘Mijn certificaten’.
  3. Sleep het te importeren certificaat hier in
  4. Voer het wachtwoord in wat u gekozen hebt bij het exporteren.
  5. Het certificaat is nu met behulp van de back-up geplaatst in de browser en klaar voor gebruik.