Hoe plaats ik een back-up terug?

Ik wil een back-up terugplaatsen in Internet Explorer, Google Chrome of Microsoft Edge

Om een back-up of kopie terug te zetten voor gebruik in Internet Explorer, Microsoft Edge of Google Chrome volgt u de volgende stappen:

1. Dubbelklik met uw muis op het back-up bestand

2. De Wizard Certificaat importeren start; klik op Volgende.
  3. De bestandsnaam staat al ingevuld, klik op de knop Volgende.

4. Er wordt om het wachtwoord gevraagd dat is ingesteld bij het maken van de back-up of kopie; vul  dit in.
  5. Onder het wachtwoordveld staan drie keuze-opties. Vink de tweede optie “Deze sleutel als exporteerbaar aanmerken (Engels: Mark this key as exportable)” en de derde optie “Alle uitgebreide eigenschappen toevoegen (Include all extended properties)” aan. Doet u dit niet, dan importeert u het certificaat niet correct! Klik op de knop Volgende.

6. Selecteer de optie “Automatisch het certificaatarchief selecteren... (Automatically select...)”. En klik op volgende.
  7. Er verschijnt een samenvatting van de instellingen die in de voorgaande schermen zijn opgegeven. Klik hier op Voltooien (Finish): het certificaat is nu met behulp van de back-up op de computer geplaatst en klaar voor gebruik.

Klik hier voor meer informatie over het maken van een back-up.

Ik wil een back-up terugplaatsen in Mozilla Firefox

Om een back-up of kopie terug te zetten voor gebruik in Mozilla Firefox volgt u de volgende stappen:

1. Ga naar de Firefox opties. Deze zijn bereikbaar vanuit de menu-balk in Firefox via Menu (de drie streepjes) > Opties/Voorkeuren. Kies voor het menu Geavanceerd. Klik op de knop Certificaten bekijken om de lijst met certificaten te openen.

2. Mocht u de nieuwe versie(56.0.2) van Mozilla Firefox gebruiken dan ziet het scherm er iets anders uit. Het kopje ‘Geavanceerd’ is namelijk verdwenen. U begint het zelfde door naar de Firefox opties te gaan. Deze zijn bereikbaar vanuit de menu-balk in Firefox via Menu (de drie streepjes)

3. Vervolgens gaat u via Privacy & Beveiliging > menu item Beveiliging > naar het submenu item Certificaten. Klik op de knop Certificaten bekijken om de lijst met certificaten te openen.

4. Selecteer het tabblad ‘Uw certificaten’ en klik op de knop Importeren.

5. Blader naar de locatie waar uw back-up  bestand staat (te herkennen aan de extensie .p12 of .pfx). Selecteer het bestand en klik op openen.

6. Er wordt om het wachtwoord gevraagd dat u heeft opgegeven tijdens het maken van de back-up. Voer het wachtwoord in en klik op de knop OK.

7. Het certificaat is nu met behulp van de back-up geplaatst en klaar voor gebruik.

Klik hier voor meer informatie over het maken van een back-up.