Hoe kan ik controleren of mijn certificaat in de internetbrowser staat?

Ik werk met Internet Explorer
  1. Start ‘Internet Explorer’ en kies rechtsboven voor ‘extra’ of klik op het tandwieltje

2. Kies voor 'internet opties’
  3. Kies het tabblad ‘inhoud’
  4. Kies voor de knop ‘certificaten’
  5. Op het tabblad Persoonlijk vindt u een lijst met certificaten die op uw pc zijn geïnstalleerd, inclusief de verloopdatum
  6. Controleer of een certificaat juist geïnstalleerd staat door het certificaat te selecteren en vervolgens op ‘exporteren’ te klikken

Het is belangrijk dat u ‘Ja, de persoonlijke sleutel exporteren’ aan kunt vinken. Als u ‘Ja’ kunt selecteren staat uw certificaat correct in de browser. Zo niet; importeer het certificaat via uw back-up.
  7. Sluit het venster ‘internet opties’ door op annuleren te klikken
Ik werk met Mozilla Firefox

Start ‘Firefox’ en kies rechtsboven voor de drie liggende streepjes.

1. Kies vervolgens voor ‘Opties’

2. Kies 'Privacy en Beveiliging'

3. Kies ‘Certificaten'

4. Kies ‘Certificaat bekijken’
    Op het tabblad ‘uw certificaten’ ziet u een lijst met de certificaten die op uw pc zijn geïnstalleerd, inclusief de verloopdatum.