De installatietool blijft door lopen, wat moet ik doen?

Antwoord

Wanneer de installatietool blijft door lopen kan het certificaat niet geplaatst worden in de Windows certificate store.  Dit kan komen doordat u te weinig rechten heeft om de installatie uit te voeren.

U hebt onvoldoende rechten om de installatie uit te voeren

Voor het installeren of vernieuwen van een certificaat wordt een VECOZO-tool geïnstalleerd; dit is een zogenoemde ‘executable’. Dit bestand zorgt ervoor dat het certificaat veilig en eenvoudig wordt geïnstalleerd of vernieuwd. Wanneer op uw pc of netwerk uw rechten zijn beperkt, of u in bijvoorbeeld een Citrix-omgeving werkt, hebt u vaak onvoldoende rechten om software uit te voeren of op te slaan.
Als u zelf geen rechten hebt voor het installeren van de VECOZO-tool kan uw systeembeheerder dit voor u oplossen door u tijdelijk meer rechten te geven of de tool voor u te installeren. Het VECOZO-bestand ‘VecozoCertificaatInstallatie’ is te vinden in dit artikel.

Internet Explorer als administrator uitvoeren

In Windows is het soms nodig om Internet Explorer ‘als administrator’ uit te voeren voordat u een certificaat kunt installeren. Hiervoor opent u het Windows Start menu en klikt u bij ‘Alle programma’s’ met de rechter muisknop op het icoon van Internet Explorer. In het pop-up menu dat verschijnt kiest u vervolgens (met de linker muisknop) voor “Als administrator uitvoeren” (Run as administrator). Als het installeren gelukt is, kunt u daarna Internet Explorer weer op de normale manier opstarten.