STORING: zondag 29 maart 2020 00:00. Betreft Storing Machtigingenportaal Meer weten?

De installatietool blijft door lopen, wat moet ik doen?

Antwoord

Wanneer de installatietool blijft door lopen kan het certificaat niet geplaatst worden in de Windows certificate store.  Dit kan komen doordat u te weinig rechten heeft om de installatie uit te voeren.

U hebt onvoldoende rechten om de installatie uit te voeren

Voor het installeren of vernieuwen van een certificaat wordt een VECOZO-tool geïnstalleerd; dit is een zogenoemde ‘executable’. Dit bestand zorgt ervoor dat het certificaat veilig en eenvoudig wordt geïnstalleerd of vernieuwd. Wanneer op uw pc of netwerk uw rechten zijn beperkt, of u in bijvoorbeeld een Citrix-omgeving werkt, hebt u vaak onvoldoende rechten om software uit te voeren of op te slaan.
Als u zelf geen rechten hebt voor het installeren van de VECOZO-tool kan uw systeembeheerder dit voor u oplossen door u tijdelijk meer rechten te geven of de tool voor u te installeren. Het VECOZO-bestand ‘VecozoCertificaatInstallatie’ is te vinden in dit artikel.

Internet Explorer als administrator uitvoeren

In Windows is het soms nodig om Internet Explorer ‘als administrator’ uit te voeren voordat u een certificaat kunt installeren. Hiervoor opent u het Windows Start menu en klikt u bij ‘Alle programma’s’ met de rechter muisknop op het icoon van Internet Explorer. In het pop-up menu dat verschijnt kiest u vervolgens (met de linker muisknop) voor “Als administrator uitvoeren” (Run as administrator). Als het installeren gelukt is, kunt u daarna Internet Explorer weer op de normale manier opstarten.