Hoe zoek ik een informatiebestand?

Antwoord

Om een informatiebestand te zoeken logt u met uw persoonlijk certificaat in op het VECOZO-portaal en kiest u onder de dienst Informatieroutering voor ‘Informatiebestand zoeken’. U ziet dan het volgende scherm:

Via het zoekscherm kunt u met behulp van verschillende zoekcriteria informatiebestanden terugvinden. Het resultaat van uw zoekopdracht wordt getoond in een overzicht dat maximaal 100 bestanden bevat. Probeer uw zoekcriteria daarom altijd zo gericht mogelijk op te geven.

Het zoekresultaat wordt getoond in een lijst. U kunt deze lijst op verschillende manieren sorteren door met uw muis op de gewenste kolomtitel te klikken. Door met uw muis over de status bij een zending te bewegen, krijgt u de betekenis van de status te zien.

Door op het blauw onderstreepte Zending ID te klikken gaat u naar een scherm met de voornaamste gegevens van het geselecteerde bestand.

Op het tabblad Zendinghistorie wordt de statushistorie getoond. Via deze historie kunt u precies nagaan wat er met uw informatiebestand is gebeurd, en wanneer. In het algemeen zijn de details en de statushistorie binnen enkele seconden beschikbaar.