Waar kan ik het nieuwste tarievensjabloon downloaden?

Antwoord

Voor het MSZ en GGZ sjabloon kan dat binnen de Onderhandelmodule. Kies de knop “beheer” en dan de optie “sjablonen”.

Onderhandelen6.png

Wat volgt is een lijst van alle sjablonen. Download het betreffende sjabloon voor het Segment (Zorgsoort) en periode waarover u gaat onderhandelen.

Onderhandelen7.png

Voor MSZ Dure Geneesmiddelen & Stollingsfactoren kan het meest recente sjabloon via de onderhandeling zelf geëxporteerd worden:

Voor Wijkverpleging (VenV) kan het meest recente sjabloon via de onderhandeling zelf geëxporteerd worden. Kies hiervoor 'Prestaties exporteren'.

 

 

Ik ben het niet eens met het aangeboden tarief in het sjabloon. Hoe kan ik het aanpassen?

Als de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZa) net nieuwe tarieven voor MSZ, GGZ en Wijkverpleging heeft uitgevaardigd kan het voorkomen dat deze binnen de onderhandelmodule en de sjablonen nog niet aangepast zijn. Dit heeft gemiddeld twee weken tijd nodig. Na de verwerkingstijd lopen de tarieven weer synchroon.

De tarieven voor MSZ Dure Geneesmiddelen & Stollingsfactoren worden iedere maand, automatisch, geüpdated.

Op de dienstenpagina van het Zorginkoopportaal vindt u onder het kopje "Documentatie over dienst" de laatste wijzigingen. Hier kunt u kiezen voor de juiste zorgsoort (MSZ, MSZ Dure Geneesmiddelen & Stollingfactoren, GGZ of Wijkverpleging)

Meer informatie hierover vindt u op de website van de NZa:

NZa

Aanpassing GGZ-sjabloon

In de Onderhandelmodule GGZ is een aangepast sjabloon geplaatst voor 2020. In dit sjabloon worden experimentele prestaties vermeld. Voor deze prestaties kunnen geen percentages worden ingevuld. Deze mogelijkheid is daarom ook grijs in het sjabloon. Om deze prestaties te kunnen voorstellen hoeft u alleen de kolom 'Euro-afspraak' en 'Aantal' in te vullen.

Gerelateerde pagina's

Algemeen

Uitvraagmodule

Contracteermodule

Onderhandelmodule

Nalevingsmodule