Let op! Mogelijk langere wachttijden Meer weten?

Waar kan ik het nieuwste tarievensjabloon downloaden?

Antwoord

Hieronder vindt u per zorgsoort hoe u het nieuwste tarievensjabloon kan downloaden.

Het nieuwste tarievensjabloon downloaden Medisch Specialistische Zorg (MSZ) en Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ)

Voor het MSZ- en GGZ-sjabloon vindt u het nieuwste tariefsjabloon binnen de onderhandelmodule. Kies de knop ‘beheer’ en dan de optie ‘sjablonen’.

Wat volgt is een lijst van alle sjablonen. Download het betreffende sjabloon voor het segment (Zorgsoort) en periode waarover u gaat onderhandelen.

Het nieuwste tarievensjabloon downloaden Wijkverpleging (VenV) en Medisch Specialistische Zorg Dure Geneesmiddelen & Stollingsfactoren (MSZ DG&SF)

Voor Wijkverpleging (VenV) en MSZ DG&SF kan het meest recente sjabloon via de onderhandeling zelf geëxporteerd worden. Kies hiervoor 'Prestaties exporteren'.

Ik ben het niet eens met het aangeboden tarief in het sjabloon, hoe kan ik het aanpassen?

Als de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZa) net nieuwe tarieven voor MSZ, GGZ en Wijkverpleging heeft uitgevaardigd kan het voorkomen dat deze binnen de onderhandelmodule en de sjablonen nog niet aangepast zijn. Dit heeft gemiddeld twee weken tijd nodig. Na de verwerkingstijd lopen de tarieven weer synchroon.

De tarieven voor MSZ Dure Geneesmiddelen & Stollingsfactoren worden iedere maand, automatisch, geüpdatet.

Op de dienstenpagina van het Zorginkoopportaal vindt u onder het kopje ‘Documentatie over dienst’ de laatste wijzigingen. Hier kiest u voor de juiste zorgsoort (MSZ, MSZ Dure Geneesmiddelen & Stollingfactoren, GGZ of Wijkverpleging)

Meer informatie hierover vindt u op de website van de NZa.

NZa

Gerelateerde pagina's

Algemeen

Uitvraagmodule

Contracteermodule

Onderhandelmodule

Nalevingsmodule