Wat heb ik nodig om een e-factuur bij het UWV te kunnen indienen?

Antwoord

‚ÄčIs uw praktijk of instelling BIG-geregistreerd en aangesloten bij VECOZO onder de grondslag Zvw, dan kunt u via een webformulier op ons portaal een factuur indienen bij het UWV. U vindt dit formulier nadat u bent ingelogd via het menu Mijn diensten > e-Facturatie > Factuur indienen.

Ziet u geen optie e-Facturatie onder Mijn diensten, dan kan uw VECOZO-contactpersoon die aan uw account toevoegen via Gebruikersbeheer

Alleen de zorgsoorten 44 (optometristen) en 98 (servicebureaus en Wmo-aanbieders) hebben geen toegang tot de dienst e-Facturatie. Behoort u tot deze zorgsoorten en heeft u een informatieverzoek van het UWV ontvangen, dan kan uw VECOZO-contactpersoon per e-mail contact opnemen met onze afdeling Support. Wij zullen dan contact opnemen met het UWV voor goedkeuring.

Bij een akkoord ontvangt u als aanvulling op uw overeenkomst met VECOZO de bijzondere voorwaarden voor e-Facturatie. Zodra wij deze voorwaarden ondertekend retour hebben ontvangen kan de autorisatie aan de gewenste gebruiker(s) worden toegekend.

Kostenplaatsnummer

Bij het invullen van de e-factuur wordt altijd om een kostenplaatsnummer gevraagd. Dit is de kostenplaats die de UWV-arts per brief aan u heeft doorgegeven. Heeft u dit nummer niet, vraag dit dan na bij het UWV of vul het standaardnummer 600000 in.

Gerelateerde pagina's

Algemeen