Kan ik een ketenmachtiging instellen, zodat een andere organisatie namens mij kan inloggen met eHerkenning?

Een ketenmachting is een extra functionaliteit die eHerkenning zelf aanbiedt. Met een ketenmachtiging kun je als organisatie andere organisaties machtigen, om namens hen een online dienst af te nemen met eHerkenning.

Ketenmachtigingen zijn bij ons niet toegestaan. Dat doen we uit privacy- en veiligheidsoverwegingen. Een eHerkenningmiddel is persoonsgebonden. De persoon die gebruikmaakt van dit middel, moet werkzaam zijn bij een onderneming die een aansluitovereenkomst heeft getekend bij VECOZO. Met een ketenmachtiging kunnen wij dat niet controleren. Het is daarom dus niet mogelijk om met een ketenmachtiging bij ons in te loggen.

We hebben een alternatief voor een ketenmachtiging: een toestemmingsverklaring voor een door u gekozen tussenpartij. Die tussenpartij heeft een toestemmingsverklaring nodig, om namens u in te loggen bij VECOZO en gebruik te maken van onze diensten. Dit kan alleen in combinatie met een VECOZO-certificaat, en niet middels eHerkenning. Meer informatie hierover vindt u op onze website, of neem contact op met onze Supportafdeling.