Hoe stel ik een toestemmingsverklaring in?

Interne toestemmingsverklaring

Via 'Mijn interne toestemmingsverklaringen' kan de contactpersoon een interne toestemmingsverklaring instellen. Volg onderstaande stappen:

1. Log in op www.vecozo.nl/
  2. Klik rechtsboven op uw gebruikersnummer
  3. Kies voor Mijn Gegevens > Algemene instellingen > Mijn interne toestemmingsverklaringen
  4. Klik op Toevoegen
  5. Kies de juiste autorisatie
  6. Kies de AGB-code van de vestiging waar toestemming voor afgegeven moet worden
  7. Klik op Opslaan

Het duurt 30 minuten voordat de toestemmingsverklaring actief is.

Mist u een vestiging in de keuzeopties? Dan is deze nog niet aangesloten bij ons of kunnen ze geen gebruikmaken van de gekozen dienst. De betreffende vestiging kunt u toevoegen via het aanvraagformulier. Vul de gevraagde gegevens in en kies bij de vraag ‘Wat wilt u wijzigen?’ voor ‘Toevoegen AGB-codes’. Nadat wij de aanvraag verwerkt hebben kunt u de betreffende vestiging selecteren.

Externe toestemmingsverklaring

De contactpersoon kan een externe toestemmingsverklaring voor een tussenpartij inregelen via 'Mijn externe toestemmingsverklaringen'.

Volg onderstaande stappen:

1. Log in op onze website en klik rechtsboven op uw naam/gebruikersnummer.blobid0.png
  2. Kies voor 'Mijn gegevens' en vervolgens voor 'Algemene instellingen'
  3. Klik op ‘Mijn externe toestemmingsverklaringen'
  4. Klik daarna op de knop ‘Voeg toestemmingsverklaring toe’
  5. Selecteer in de keuzelijst ‘Applicatie’ de dienst waarvoor u een toestemmingsverklaring wilt aanmaken of toevoegen. Als een dienst voor u niet van toepassing is of als het maximum aantal toegestane toestemmingsverklaringen voor deze dienst al in gebruik is dan staat de dienst NIET in de lijst.
  6. Selecteer in de keuzelijst 'Type instantie' de soort partij: Tussenpartij software of tussenpartij administratief.
  7. Selecteer in de keuzelijst ‘Geeft toestemmingsverklaring aan’ de naam van de partij. Als deze voor de gekozen dienst geen overeenkomst bij ons heeft staat deze NIET in de lijst. Neem in dat geval contact op met de betreffende partij.
  8. Pas indien nodig de einddatum van de toestemmingsverklaring aan. De einddatum mag maximaal 2 jaar in de toekomst liggen en mag niet gelijk of kleiner zijn dan vandaag.
  9. Klik op de knop Doorgaan en lees de disclaimer. Vink het vierkantje bij 'Ik ga akkoord' aan als u de disclaimer gelezen heeft en klik op ‘Opslaan’ om de toestemmingsverklaring aan te maken.

De tussenpartij ontvangt hiervan automatisch een notificatie per e-mail.