Let op! Het is op dit moment erg druk bij onze afdeling Support. De wachttijd kan oplopen tot meer dan 30 minuten. Meer weten?

Functionele berichtenboxen vanaf nu beschikbaar

ziekenhuis_1099.jpg

Vanaf 21 maart is de dienst Berichtenbox uitgebreid met functionele berichtenboxen.

Wat is een functionele berichtenbox?

In een functionele berichtenbox kunnen meerdere gebruikers terecht om berichten te verwerken. Zo ontstaat (meer) continuïteit in de afhandeling van berichten.

Een functionele berichtenbox kan een specifiek doel hebben, bijvoorbeeld 'declaraties'. Een dergelijke box is bedoeld voor berichten met vragen en opmerkingen over declaraties. Zowel de verzender als de ontvanger zien de context ('declaraties') waarin berichten worden uitgewisseld en kunnen relevante berichtenbox(en) direct benaderen.

Organisaties kunnen zelf de inrichting van functionele berichtenboxen bepalen en vastleggen. Op het moment dat functionele boxen aangemaakt zijn, is het mogelijk de organisaties via deze functionele boxen te benaderen.

Doorontwikkeling van de Berichtenbox

Momenteel werken wij samen met een werkgroep al aan de volgende uitbreiding van de Berichtenbox: de aansluiting op backoffice-systemen, zodat geautomatiseerd versturen en ontvangen van (een veelvoud aan) berichten mogelijk wordt. Deze uitbreiding staat gepland voor het tweede kwartaal van 2019.

Over de dienst Berichtenbox

De Berichtenbox maakt veilige en gebruiksvriendelijke communicatie in zorgadministratieve context mogelijk, aanvullend aan (en in relatie tot) gestandaardiseerde berichtenverkeer via VECOZO. De Berichtenbox vervangt geen bestaande gestandaardiseerde berichtstromen. De dienst is niet bedoeld voor communicatie binnen het primaire zorgproces, waarbij patiëntendossiers tussen de artsen worden uitgewisseld.

Terug naar overzicht