VNG Berichtenapp wordt een betaalde dienst

ergotherapie_9107_2.jpg

De VNG heeft besloten dat de Berichtenapp vanaf 1 mei 2019 voortgezet wordt door marktpartij Landmerc B.V.

De VNG stelt dat, indien u continuïteit in uw berichtenverkeer en behoud van uw huidige historie wilt, doorgaan met de ZilliZ berichtenapp een verstandige keuze is.

Landmerc B.V. vraagt voor het gebruik van de ZilliZ berichtenapp vanaf mei 2019 een vergoeding van 7,50 euro per maand per AGB-code (ex. BTW). De dienst is per maand opzegbaar. De betaling kunt u vanaf 1 mei bij inloggen in de ZilliZ berichtenapp zelf regelen.

Maak uw keuze

U dient uw keuze vóór 15 april 2019 in de VNG Berichtenapp aan te geven. Log daarvoor in op de gebruikelijke wijze in de VNG Berichtenapp.

Als u besluit door te gaan, dan wordt de overgang i.s.m. VECOZO ondersteund en kunt u vertrouwen op continuïteit van uw berichten en berichtenverkeer. Uw berichtenhistorie in de Berichtenapp blijft beschikbaar.

Indien u meerdere AGB-codes heeft voor de Berichtenapp, dient u voor elke AGB-code apart uw keuze kenbaar te maken. Hiervoor logt u in met de verschillende e-mailadressen die horen bij de betreffende AGB-code. U kunt er dus ook voor kiezen om met één AGB-code wel door te gaan en met een andere niet.

Indien u besluit om niet over te stappen, dan dient u zelf een andere software oplossing te kiezen voor uw berichtenverkeer. Ook dient u uw berichten vóór 29 april 2019 veilig te stellen. Na 29 april worden uw berichten, inclusief uw historie, verwijderd door de VNG en zijn ze niet meer beschikbaar.

Zie ook de Veelgestelde vragen op de VNG website.

Meer informatie

Meer informatie over de achtergrond, het aanleiding en veelgestelde vragen vindt u op de website van de VNG. Overige vragen kunt u mailen naar de helpdesk van VNG via berichtenapp@weave.nl.

Terug naar overzicht