Reactie op berichtgeving RTL Nieuws (update 2)

VECOZO_gezinshuis_1236.jpg

Met interesse volgen we de berichtgeving van RTL Nieuws over veiligheid van data in de zorg. Wij staan voor veilige communicatie in de zorg en begrijpen de impact van een dergelijk incident. Het maakt maar weer eens duidelijk dat veilige gegevensuitwisseling vraagt om veilige systemen en om zorgvuldigheid van gebruikers. Daar staan we samen voor aan de lat.

Ook hebben we contact met deze zorgaanbieder en kijken we mee naar wat er nodig is om weer op een veilige en verantwoorde manier gebruik te kunnen maken van onze dienstverlening. Hierover maken we in goed overleg afspraken met de betreffende zorgaanbieder. Want de zorgverlening moet door kunnen gaan, dat is in ieders belang.

In onze processen en contacten met gebruikers hebben we al veel aandacht voor veilige gegevensuitwisseling. Ook staat er een kennisdossier op onze website, met meer informatie voor gebruikers over veilige gegevensuitwisseling. Hierin leest u onder meer hoe gebruikers op een veilige manier moeten omgaan met hun certificaat.

Terug naar overzicht