Vanaf 24 januari 2022 wijzigen de Bijzondere voorwaarden van de dienst Groupers

Uw organisatie heeft met VECOZO de 'Aansluitovereenkomst VECOZO' met kenmerk OVK1901-ZA afgesloten. In deze Aansluitovereenkomst zijn Bijzondere voorwaarden van de dienst Groupers (versie 1.0) opgenomen.

Met dit bericht informeren we u over de wijziging in de Bijzondere voorwaarden van deze dienst. De hoofdcontactpersoon en de tekenbevoegde van de aangesloten instanties voor de dienst Groupers zijn hiervan op de hoogte gesteld door middel van een email.

Wat verandert er?
VECOZO staat voor veilige communicatie in de zorg. Wij werken voortdurend aan de verbetering van onze diensten. Onlangs is er een gewijzigd inzicht ontstaan met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens in de dienst Groupers. Dit brengt een nieuwe rolverdeling met zich mee: de zorgaanbieders zijn verwerkingsverantwoordelijke voor de persoonsgegevens die worden verwerkt in de dienst Groupers en VECOZO is verwerker hiervan. In het geval er sprake is van administratieve dienstverleners geldt dat zij verwerker zijn van de zorgaanbieders. De administratieve dienstverlener en VECOZO zijn over en weer geen sub-verwerkers van elkaar. We willen zorgvuldig omgaan met deze wijziging. Daarom hebben we de benodigde verwerkersbepalingen opgenomen in de Bijzondere voorwaarden Groupers, op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). U vindt de nieuwe versies (1.1) in de bijlagen van de gestuurde email en op onze website.

Vanaf wanneer?
Vanaf 24 januari 2022 geldt versie 1.1 van de Bijzondere voorwaarden Groupers. Deze voorwaarden maken vanaf dat moment deel uit van uw ‘Aansluitovereenkomst VECOZO’. Daarmee vervalt de versie ‘Bijzondere voorwaarden Groupers 1.0’.

Bent u het niet eens met deze wijziging?
Dan kunt u de Aansluitovereenkomst geheel of gedeeltelijk (ten aanzien van de dienst Groupers) opzeggen. Er geldt een opzegtermijn van twee maanden op grond van artikel 1.1 en 12.2 van de Aansluitovereenkomst.

Meer informatie
Op onze website vindt u zowel de oude als nieuwe versie van de Bijzondere voorwaarden Groupers. Daarnaast wordt er antwoord gegeven op Veelgestelde vragen en vindt u een ondersteunend informatiedocument. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via support@vecozo.nl.

Terug naar overzicht