Zorgprestatiemodel: declaraties voor GGZ en FZ worden per 29 juni 2022 gecontroleerd op bestandsextensie

tandarts_3499.jpg

Per 01-01-2022 voldoen de declaratie-berichten voor GGZ en FZ aan de specificaties van de Generieke Declaratiestandaard van Vektis (GDS801). We constateren dat er een groot aantal declaratiebestanden een verkeerde extensie (anders dan .XML) of géén extensie heeft. Deze declaraties zijn tot nu toe doorgezet maar kunnen niet door alle ontvangers verwerkt worden.  

Vanaf 29 juni 2022 gaat VECOZO een controle uitvoeren op de extensie van het declaratiebestand. Declaratiebestanden met een extensie anders dan .XML en zonder extensie worden vanaf dan afgekeurd. 

We vragen u de volgende acties uit te voeren: 

  • Controleer of uw applicatie declaratiebestanden op basis van GDS801 met een verkeerde bestandsextensie (anders dan .XML) of zonder extensie genereert.
  • Indien dat het geval is: voer samen met uw softwareleverancier aanpassingen door zodat uw applicatie declaratiebestanden met extensie .XML genereert. 

Meer informatie? 
Op de website van Zorgprestatiemodel vindt u alle informatie over de nieuwe bekostiging voor GGZ en FZ. Heeft u vragen over Declareren via VECOZO? Neem dan contact met ons op via support@vecozo.nl of bekijk de veelgestelde vragen van de dienst Declareren. 

Terug naar overzicht