Alle declaraties uiterlijk in 2025 via de Berichtenservice

apotheek_0808.jpg

Dit is een bericht voor (tussenpartijen van) zorgaanbieders die software zelf bouwen.  

 

Het huidige technische koppelvlak van de dienst Declareren wordt vervangen door een nieuw koppelvlak. Door deze vervanging blijft VECOZO voldoen aan (wettelijke) eisen omtrent veiligheid. Daar staan we voor en werken we continu aan. We leggen u graag uit wat u moet doen en vragen om uw medewerking.  

 

Reserveer tijd om over te stappen naar de Berichtenservice  

Vanaf 1 september 2024 t/m 31 mei 2025 kunt u overstappen van het oude VSP-EDP koppelvlak naar het generieke Berichtenservice-koppelvlak. 

 

Voor partijen die via een webservice declareren vereist dit een aanpassing in de software. De aanpassing betreft uitsluitend het koppelvlak voor verzenden en ontvangen van berichten en heeft geen betrekking op de inhoud van berichten (de payload).  

 

Reserveer tijd om de koppeling met de Berichtenservice tijdig te (laten) realiseren. U vindt alle technische informatie in het 'Berichtuitwisselingsdocument’ op onze testomgeving. 

 

Login met uw persoonlijk certificaat  

Om in te loggen heeft u een persoonlijk certificaat nodig én toegang tot de dienst VSP-EDP (Declareren). Heeft u geen persoonlijk certificaat of toegang tot de dienst?  


Wat gebeurt er als u geen actie onderneemt?  

Als u niet op tijd overstapt naar het generieke Berichtenservice-koppelvlak, kunt u vanaf juni 2025 niet meer declareren via VECOZO. 

 

We houden u op de hoogte  

De komende periode ontvangt u meer details en handvatten om de overgang naar de Berichtenservice succesvol uit te voeren en af te ronden.  

 

Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact op met migratiedeclareren@vecozo.nl.  

Terug naar overzicht