Forensische zorg erkenning voor dienst Plaatsing en Uitvoering Forensische Zorg

VECOZO_gezinshuis_1236.jpg

In opdracht van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) heeft Vektis vanaf 13 juni 2023 een erkenning voor Forensische zorg geïntroduceerd. De erkenning is toegepast op alle zorgaanbieders die gecontracteerd zijn door DJI en is zichtbaar in het AGB-register van Vektis.

Het AGB-register (AGB-register | Vektis.nl) is uniek op het gebied van bevoegdheid en werkrelaties van zorgaanbieders. De bevoegdheid van een zorgaanbieder is vastgelegd in erkenningen. Erkenningen kunnen op hun beurt leiden tot specifieke kwalificaties. Deze informatie is van belang voor iedereen die zich bezighoudt met o.a. het doorverwijzen naar een andere zorgaanbieder, zorginkoop en -contractering.

VECOZO gebruikt erkenningen om mede op basis daarvan toegang tot VECOZO-diensten te verlenen aan zorgaanbieders. Vroeger vond er bij de aanmelding van zorgaanbieders voor de dienst Plaatsing en Uitvoering Forensische zorg een handmatige controle plaats of deze zorgaanbieders gecontracteerd zijn bij DJI. Inmiddels heeft VECOZO de erkenning voor Forensische zorg geïmplementeerd zodat er vanaf 27 juni 2023 de geautomatiseerde controle plaats kan vinden bij de aansluiting van zorgaanbieders op deze dienst. Het proces is hiermee efficiënter en veiliger geworden.

Terug naar overzicht