Vanaf 1 april 2023 wordt ONVZ Expats met UZOVI 3365 in productie genomen

 

Vanaf behandeldatum 1 april 2023 verwerkt ONVZ voor zorgverzekeraar UnitedHealthcare Global de declaraties van verzekerden met UZOVI 3365 ‘ONVZ Expats’, die via VECOZO worden ingediend.

Volg de onderstaande instructies om de dekking van de verzekerde te controleren en de behandeling te declareren. 

  1. Zoek de verzekerde op in VECOZO door middel van het verzekerdennummer (dit is niet het BSN nummer**) en de geboortedatum. Deze gegevens staan op de achterkant van de ONVZ Expats zorgpas. Zo weet u dat de verzekering actief is
  2. In VECOZO staat bij de verzekering van de verzekerde de code H, omdat het een particuliere verzekering is. De declaratie kan eenvoudig via VECOZO bij ONVZ worden ingediend.
  3. Ga voor meer informatie over ONVZ Expats en de zorgsoorten die u kunt declareren bij ONVZ naar onvz.nl/expats-coverage. Voor overige zorgsoorten, kunt u de rekening rechtstreeks naar de verzekerde sturen. De verzekerde kan deze declaratie indienen bij UnitedHealthcare Global.
**In overeenstemming met de Zorgverzekeringswet registreren wij geen BSN. U kunt een verzekerde in VECOZO vinden aan de hand van het ONVZ verzekerdennummer in combinatie met de geboortedatum.

Op de site van VECOZO vindt u het mogelijkhedenoverzicht voor declareren, met de Vektis declaratiestandaarden die worden ondersteund voor UZOVI 3365.

Terug naar overzicht