Plaatsing en uitvoering forensische zorg

Uitwisselen van gegevens tussen de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en zorgaanbieders in het kader van plaatsing van justitiabelen en uitvoering van zorg.

Gebruikmaken van deze dienst

In 't kort

  • Opdrachtgever: Dienst Justitiële Inrichtingen
  • Efficiënte en effectieve controles
  • Gestandaardiseerd berichtenverkeer
  • Zowel handmatig als geautomatiseerd indienen mogelijk
 
 

Introductie

De dienst Plaatsing en uitvoering forensische zorg maakt het gestandaardiseerde berichtenverkeer tussen de DJI en de zorgaanbieders mogelijk in het kader van plaatsing van justitiabelen en uitvoering van zorg. 

 

Zodra er een indicatie voor het leveren van Forensische Zorg is gesteld, begint het proces van matching en plaatsing van een justitiabele bij een zorginstelling. De plaatsende instanties gaan op zoek naar een zorgaanbieder die de geïndiceerde zorg en de eventueel vereiste beveiliging kan leveren. De justitiabele wordt aangemeld bij de potentiële zorgaanbieder. Na akkoord van deze zorgaanbieder en de uitspraak van de plaatsende instantie volgt het plaatsingsbesluit en de definitieve plaatsing. Daarna kan de zorg geleverd worden. 

Veelgestelde vragen

Meer vragen

Documenten

Documentatie over dienst
Titel Type Grootte Gewijzigd
Factsheet Plaatsing en uitvoering FZ.pdf pdf 128,59 kB 19-05-2021

Nieuws

Klant worden

Als nieuwe klant (zorgaanbieder of softwareleverancier) kunt u zich bij VECOZO aanmelden om toegang te krijgen tot onze diensten. Meld u aan als nieuwe klant of krijg de juiste autorisaties.