Let op: inloggen met authenticatie-app voor persoonlijk certificaat verplicht

apotheek_0767.jpg

VECOZO voert op korte termijn het inloggen met een authenticatie-app op de VECOZO-omgeving (test-, acceptatie- en productie) in voor alle houders van een persoonlijk certificaat. In de afgelopen maanden hebben we een pilot gehouden onder duizend VECOZO-gebruikers en de ervaringen waren positief. 

We gaan de bij ons aangesloten partijen de komende tijd in fases overzetten. De eerste groep wordt op maandag 18 oktober overgezet. Behoort u tot deze groep, dan ontvangt uw contactpersoon in de week van 11 oktober hierover nader bericht. Vanaf 1 januari 2022 is inloggen op het VECOZO-webportaal alleen nog maar mogelijk met een persoonlijk certificaat én authenticatie-app. 

Wat houdt inloggen met een authenticatie-app in? 

Met de authenticatie-app voegen we een extra beveiligingslaag toe aan ons inlogproces. Concreet betekent het dat u voor het inloggen in de VECOZO-omgeving met uw persoonlijke certificaat, naast uw gebruikersnummer en wachtwoord, ook een code nodig heeft. Deze code wordt gegenereerd door een authenticatie-app die geïnstalleerd is op uw mobiele telefoon. 

Informatiebeveiliging, onze initiatieven 

VECOZO staat voor veilige communicatie in de zorg. U heeft via onze diensten toegang tot persoonsgegevens. Het inloggen met een authenticatie-app is een van de twee initiatieven waarmee we onze informatiebeveiliging nog verder willen verbeteren. Het andere initiatief is het controleren van de IP-adressen waarmee een systeemgebruiker bij VECOZO aanklopt. Meer informatie over beide projecten is te vinden op de homepagina.

Meer informatie

 

Terug naar overzicht