Ketentestomgeving vanaf 15 november 2022 niet meer beschikbaar voor iWmo/iJw 3.1.

VECOZO_apotheek_0797.jpg

Ketentestomgeving vanaf 15 november 2022 niet meer beschikbaar voor iWmo/iJw 3.1.

De ketentestomgeving (KTO) is vanaf 15 november niet meer beschikbaar voor iWmo/iJw 3.1. Vanaf dat moment kan op de KTO iWmo/iJw 3.2 (release van april 2023) getest worden.

Het testen van iWmo/iJw 3.2

Het testen van iWmo/iJw 3.2 kunt u zoals gebruikelijk in koppels van gemeenten en zorgaanbieders doen. Gemeenten en hun softwareleveranciers kunnen bij vragen contact opnemen met de servicedesk van het Inlichtingenbureau. Bent u zorgaanbieder of een softwareleverancier voor zorgaanbieders, dan kunt u zoals u gewend bent de iWmo/iJw 3.2 testen op de KTO-omgeving van VECOZO.

Heeft u moeite met het vinden van een partner bij het testen van iWmo/iJw dan kan het Ketenbureau hierin bemiddelen. U kunt hiervoor contact opnemen met Jaap Sikkenk op het e-mailadres Jaap.Sikkenk@i-sociaaldomein.nl.

KTO richtlijnen

Zie voor de KTO-richtlijnen: https://i-sociaaldomein.nl/files/view/26eb469b-1997-4a60-ba94-9e3430fe4bf5/20220601-kto-richtlijnen-2022.pdf.

In de nieuwe releases zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

Wijzingen in de releases:

Enkele wijzigingen in de iWmo/iJw 3.2 release zijn:

    1. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt over wanneer een toewijzing moet worden verlengd, middels het wijzigen van de einddatum en wanneer een toewijzing moet worden ingetrokken of een nieuwe toewijzing moet worden afgegeven. Zie hiervoor OP257 en OP380.
    2. Vanaf Release 3.2 is het mogelijk om een definitieve stop te versturen met dezelfde einddatum als de tijdelijke stop.
    3. Ook is het mogelijk om een verwijdering van een stopbericht en een nieuw stopbericht in 1 bericht te versturen.
    4. Vanaf 3 april 2023 gaan ook de Gecertificeerde Instellingen (GI) volledig deelnemen aan het berichtenverkeer, of zoveel eerder indien GI en gemeente dit overeenkomen. Hiervoor is een speciaal administratieprotocol GI’s geschreven.
    5. Daarnaast zijn er wijzigingen en verduidelijkingen van bedrijfsregels, technische regels, documentatie bij elementen en invulinstructies verwerkt in het informatiemodel.

Voor een uitgebreide beschrijving van de wijzigingen en het draaiboek zie iStandaarden.nl:

Terug naar overzicht