Toekomstbestendig ondernemen

Wij ondernemen met aandacht voor klimaat, duurzaamheid, inclusiviteit en eerlijke ketens. Zo dragen we onze verantwoordelijkheid voor de maatschappij én blijven we een aantrekkelijke werkgever en ketenpartner.

Onze missie

VECOZO speelt een belangrijke maatschappelijke rol in de kostenbeheersing in de Nederlandse zorgsector. Met onze dienstverlening als digitaal communicatiepunt, richten we ons op het verlagen van de administratieve lasten van alle ketenpartners in de zorg.

Anders gezegd: wij regelen het administratieve berichtenverkeer tussen onder meer 45.000 zorgaanbieders en alle zorgverzekeraars, zorgkantoren en gemeenten. Van de tandarts om de hoek tot een specialistisch ziekenhuis. Voor zorgaanbieders is onze dienstverlening kosteloos. Ruim 280 medewerkers zetten zich hier dagelijks voor in.

Betrokken

De betrokkenheid van onze collega’s zien we onder andere terug in de steun aan een goed doel. Het hele jaar door organiseren verschillende collega’s initiatieven om geld in te zamelen. Zo vind je ons elk jaar op een rugbyveld, bij een veiling en in de rij voor iets lekkers bij de lunch. Elk jaar halen we weer een mooi bedrag op voor een goed doel, gekozen door onze medewerkers.

Onze mensen

Het welzijn van onze medewerkers is ons veel waard. We investeren flink in opleiding en ontwikkeling van onze mensen en de teams waarin ze werken. Ook vinden we een gezonde werkomgeving belangrijk. Twee keer per week staan er verse fruitmanden op elke afdeling en we moedigen een actieve levensstijl aan. Denk aan deelname aan de Tilburg Ten Miles met een bedrijfsteam, vrijwillige gezondheidscheck voor medewerkers en ons fietsplan. Vanzelfsprekend is onze werkomgeving ingericht volgens Arbo richtlijnen, krijgen medewerkers ergonomische adviezen en hebben we opgeleide BHV’ers.

We onderzoeken elke twee jaar de tevredenheid van onze medewerkers en werken gezamenlijk aan verbeterdoelen. Daaruit blijkt onder meer dat werken bij VECOZO een goede balans tussen werk en privé met zich meeneemt. Ook organiseren we geregeld sociale activiteiten en kennissessies voor onze medewerkers. Zo leren collega’s elkaar beter kennen, wat weer bijdraagt aan onze organisatiedoelstellingen.

Ons milieu

Bij VECOZO werken we zoveel mogelijk digitaal en gebruiken we zo min mogelijk papier. Zo hangen in al onze vergaderruimtes schermen en hebben al onze medewerkers een tablet. Om het gebruik van plastic flesjes en bekertjes terug te dringen, hebben al onze collega’s een duurzame drinkfles. Ons schoonmaakbedrijf heeft het milieu ook hoog in het vaandel staan. Zij werken voornamelijk met microvezeldoeken, water en waar mogelijk biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.

We stimuleren dat onze medewerkers met de fiets of het openbaar vervoer komen. Zo hebben we een fietsregeling en belonen we gebruik van fiets en openbaar vervoer. Daarnaast werken we aan bewustwording. Hoe kleine dingen groot verschil kunnen maken. Bijvoorbeeld: Niemand in een ruimte? Lampen en apparaten uit.