Overgang Wlz-berichtenverkeer naar het VECOZO Berichtloket

VECOZO_kantoor_7921.jpg

Per 18 augustus 2022 wijzigt de manier waarop u via onze website handmatig Wlz-berichten indient, zoekt en downloadt. Als gevolg hiervan dient u, als u eerder al eens een e-mailadres hebt ingesteld waarop u een notificatie wilt ontvangen bij nieuwe Wlz-berichten, dat e-mailadres eenmalig opnieuw in te stellen.

Wat verandert er?

Indienen, zoeken en downloaden via onze website

De webpagina’s op het VECOZO-portaal die u gebruikt voor het indienen, zoeken en downloaden van Wlz-berichten worden per woensdag 17 augustus 2022 gewijzigd. Via de gebruikelijke menu-opties vindt u de berichten voortaan terug in het VECOZO Berichtloket.

Naast een vernieuwde lay-out is met name het indienen van berichten via het Berichtloket gebruiksvriendelijker:

  • U kunt één of meerdere berichten en één of meerdere berichtsoorten tegelijkertijd indienen;
  • U kunt berichten indienen door de bestanden naar het indienscherm te slepen (drag-and-drop) of door te bladeren in uw mappen (zoals u gewend was);
  • U ziet waar mogelijk al vóór het verzenden of een bericht technisch in orde is en in behandeling genomen kan worden.

Daarnaast vindt u in het Berichtloket naast uw Wlz-berichten indien van toepassing ook de berichten van andere diensten waarvoor u geautoriseerd bent. Uiteindelijk komt er één loket en één uniforme werkwijze voor het indienen, zoeken en downloaden van al uw berichten. Via filters kunt u in het loket de gewenste berichtstromen selecteren.

Een uitgebreide handleiding over het gebruik van de vernieuwde webpagina’s en de mogelijkheden van het Berichtloket vindt u hier.

E-mail notificaties zelf opnieuw instellen

U kunt zelf bepalen wanneer u welke e-mailnotificaties wilt ontvangen. Via de vernieuwde webpagina’s is het eenvoudiger om deze notificaties in te stellen. 

Let op: Eerder ingestelde e-mail notificaties voor het Wlz-berichtenverkeer worden bij de overgang naar de nieuwe lay-out NIET overgenomen! U moet uw notificatie-instellingen dus eenmalig opnieuw instellen! Dit geldt alleen voor notificaties voor het Wlz berichtenverkeer, niet voor het Wlz Notitieverkeer.

Vanaf 18 augustus kunt u uw e-mailnotificaties voor het Berichtenverkeer Wmo en/of Jeugdwet opnieuw instellen. Hoe u dit doet leest u hier.

Terug naar overzicht