Informatie over de pilot

VECOZO staat voor veilige communicatie in de zorg. Daarom bekijken we voortdurend hoe we de beveiliging van onze diensten verder kunnen verbeteren.

Momenteel onderzoeken we de mogelijkheden om een extra beveiligingslaag toe te voegen aan ons inlogproces. Een eerste resultaat van dit onderzoek is een extra inlogfactor door middel van een authenticatie-app. Concreet betekent dit dat u bij het inloggen met een persoonlijk certificaat in de VECOZO-omgeving, naast uw gebruikersnummer en wachtwoord, ook een code nodig heeft. Deze code wordt gegenereerd door authenticatie-app, die geïnstalleerd is op uw mobiele telefoon.

Pilot

In juni starten we met een pilot om dit in de praktijk te testen. In de pilot maakt een kleine groep gebruikers gebruik van een authenticatie-app bij het inloggen op productie-omgeving van VECOZO. De pilot start op 1 juni en duurt tot 1 oktober 2021.

Doel

Met de ervaringen van de pilotdeelnemers achterhalen we wat goed gaat en wat beter moet. Zo kunnen we bepalen wat nodig is om de extra inlogfactor in te kunnen voeren voor alle VECOZO-gebruikers.

(Laatst bijgewerkt op: 17 mei 2021)