Hoe kan ik als softwarepartij de dienst ODV testen en wat heb ik hiervoor nodig?

Antwoord

Om te controleren of factuurbestanden via uw software correct aangemaakt, ingediend en ontvangen worden, heeft u als softwarepartij een aantal zaken nodig om te testen met een certificaat onder uw eigen instantie. 

 

Testdocumentatie 

U kunt de testdocumentatie gebruiken om een koppeling met de dienst ODV te bouwen. Als u bent ingelogd op de VECOZO testomgeving vindt u de technische documentatie via Mijn diensten > Onderlinge Dienstverlening > Documenten. 

 

Toestemmingsverklaring 
Op de test- en acceptatieomgeving wordt gecontroleerd of u facturen mag indienen namens de afzender in het bericht. Hiervoor moet een toestemmingsverklaring vanaf de afzender (een geldige AGB-code) worden ingeregeld. De VECOZO-contactpersoon van de AGB-code die u bij het testen gebruikt kan hiervoor een verzoek per e-mail sturen naar softwarehelpdesk@vecozo.nl. Daarin moeten de onderstaande zaken vermeld te worden: 

 

  • De 8-cijferige AGB-code van de  partij die de toestemming verleent;
  • De softwareleverancier waaraan de toestemming wordt verleend;
  • De omgeving waarop getest gaat worden (test en/of acceptatieomgeving);
  • De grondslag waarop getest gaat worden (Zvw- en/of Wlz-declaraties);
  • De dienst waarvoor getest gaat worden;
  • De reden voor het testen.
 

Overige informatie 

Als u testbestanden wil indienen die door VECOZO technisch worden gekeurd, dan kunt u deze richten aan een hoofdbehandelaar die aangesloten is op de testomgeving van VECOZO. Bij het testen van factuurbestanden worden fictieve patiëntgegevens gebruikt. 

Op dit moment is er (nog) geen retourstroom vanuit de hoofdbehandelaar terug naar de onderaannemer beschikbaar.

Gerelateerde pagina's

Algemeen

Indienen en opzoeken

Softwarepartijen