Hoe kan een patiënt een toestemmingsverzoek doorgeven?

Antwoord

Als u meedoet, kunnen patiënten uw praktijk, apotheek of gezondheidscentrum op volgjezorg.nl selecteren en kiezen op welke wijze ze hun toestemmingsverzoek willen doorgeven. Dat kan op twee manieren:

1. Door in te loggen met DigiD met sms of de DigiD-app, de gegevens in te vullen en elektronisch te versturen. U ontvangt dit bericht dan via de dienst Opt-in, en dient de toestemmingskeuze te (laten) verwerken in uw informatiesysteem. Bij gebruik van de zorginfrastructuur moet het dossier van de patiënt (opnieuw) worden aangemeld bij het LSP nadat de toestemmingskeuze verwerkt is in het dossier.
  2. Door online een formulier in te vullen, uit te printen en aan u te geven. U kunt de toestemmingskeuze in uw informatiesysteem (laten) verwerken. Bij gebruik van de zorginfrastructuur moet het dossier van de patiënt (opnieuw) worden aangemeld bij het LSP, nadat de toestemmingskeuze verwerkt is in het dossier.

Zolang u géén keuze maakt kunnen patiënten uw praktijk, apotheek of gezondheidscentrum wel op volgjezorg.nl selecteren, maar alleen een formulier invullen, printen en aan u geven. U ontvangt dan ook geen aanmeldingen via de dienst Opt-in.

Algemeen

Aanmeldingen van patiënten

Vindbaarheid

Notificaties