STORING: donderdag 19 mei 2022 09:39. Betreft Traagheid Notitieverkeer Meer weten?

Hoe kan ik de aanmeldstatus van mijn praktijk voor de website volgjezorg.nl instellen of wijzigen?

Antwoord

Via 'Mijn diensten’ > ‘Opt-in' > ‘Beheren instellingen’ kunt u aangeven of de praktijk of organisatie wel of niet moet worden aangemeld voor de website volgjezorg.nl. Patiënten kunnen via deze website uw huisartsenpraktijk, apotheek of gezondheidscentrum selecteren en aangeven of zij toestemming geven (of intrekken) voor het beschikbaar stellen van hun gegevens via de zorginfrastructuur voor raadpleging door andere zorgverleners als dat nodig is voor hun behandeling.

Via het menu 'Mijn diensten’ > ‘Opt-in’ > ‘Beheren instellingen’ kunt u zien of uw organisatie al is aangemeld. Bij het eerste bezoek staat op deze pagina ‘Ik heb nog geen keuze gemaakt’. Wilt u dit wijzigen, dan klikt u op ‘Wijzigen’. Vervolgens kan worden gekozen voor de opties ‘Ik doe mee’, ‘Ik doe niet mee' of 'Ik doe niet mee en ben niet zichtbaar'.

Via de optie 'Ik doe niet mee' geeft u expliciet aan dat u niet meedoet met de website volgjezorg.nl. Patiënten kunnen uw praktijk, apotheek of gezondheidscentrum dan wel vinden maar niet selecteren, ter aanduiding dat u niet meedoet. De optie 'Ik doe niet mee en ben niet zichtbaar' dient alleen gebruikt te worden als een praktijk onterecht of dubbel in de lijst voorkomt, bijvoorbeeld doordat deze twee verschillende AGB-codes heeft.

Als u niet meedoet kunnen patiënten hun toestemmingsverzoek niet doorgeven via volgjezorg.nl en is ook het invullen en uitprinten van een voorgedrukt toestemmingsformulier niet mogelijk.

Gerelateerde pagina's

Algemeen

Aanmeldingen van patiënten

Vindbaarheid

Notificaties