Hoe wijzig ik een functionele berichtenbox als beheerder?

Antwoord

Als contactpersoon van een organisatie bent u beheerder van functionele berichtenboxen. U kunt doelen en de naam wijzigen en aangeven of een berichtenbox actief of inactief is. Actief wil zeggen dat de berichtenbox te gebruiken is door gebruikers met toegang, berichten hierin ontvangen kunnen worden en de berichtenbox zichtbaar is in het adresboek. Inactief wil zeggen dat de berichtenbox niet in het adresboek zichtbaar is en er ook geen berichten naar toe gestuurd kunnen worden. U gaat hiervoor naar ‘Mijn diensten’ > ‘Berichtenbox’ > ‘Beheren functionele berichtenboxen’. U ziet dan het overzicht van alle functionele berichtenboxen:

Beheren fb.PNG

Zodra u op het icoontje rechts klikt, kunt u de betreffende box wijzigen. Er zijn drie tabbladen beschikbaar: eigenschappen, doelen en gebruikers. Per tabblad kunt u wijzigingen doorvoeren.

Bij Eigenschappen kunt u de naam, omschrijving en activiteit wijzigen:

Eigenschappen wijzigen.PNG

Enkele tips om aan te denken wanneer u een nieuwe naam geeft aan een functionele berichtenbox:

  • Gebruik geen naam van een persoon. De persoonlijke berichtenbox heeft namelijk altijd de naam van de gebruiker dus dat kan verwarrend zijn;
  • Het is niet de bedoeling dat de naam aangeeft dat er gevoelige informatie verzonden kan worden. Een naam als ‘Patiëntdossiers’ voldoet niet aan de voorwaarden van de dienst Berichtenbox;
  • Zorg ervoor dat de naam voor herkenning zorgt als iemand uw functionele berichtenbox zoekt;
  • Maak daarom de naam zo uniek mogelijk!’

Bij Doelen kunt u de doelen van de berichtenbox wijzigen. Let op, dit heeft gevolgen voor de vindbaarheid van de functionele berichtenbox:

Doelen wijzigen.PNG

Via het tabblad Gebruikers kunt u gebruikers toevoegen of verwijderen. U ziet per gebruiker het gebruikersnummer vermeld, zodat u de juiste toe kunt voegen:

Gebruikers wijzigen.png

Gerelateerde pagina's

Algemeen

Berichten

Functionele berichtenbox

Persoonlijke berichtenbox