Wat is het verschil tussen een persoonlijke en functionele berichtenbox?

Antwoord

De Berichtenbox is een VECOZO-dienst die beveiligde berichtuitwisseling mogelijk maakt tussen zorgaanbieders en zorgverzekeraars, zorgkantoren en VECOZO-medewerkers. Het is een eenvoudig systeem voor het versturen en ontvangen van ongestructureerde berichten (platte tekst), al dan niet vergezeld van een bijlage.

Er zijn twee verschillende soorten berichtenboxen: een persoonlijke berichtenbox en een functionele. Het nadeel van persoonlijke berichtenboxen is dat het afhandelen van berichten niet gedeeld kan worden tussen de collega’s, bijvoorbeeld medewerkers van dezelfde afdeling, anders dan het doorsturen van berichten naar elkaar.

De functionele berichtenbox is een box waar meerdere gebruikers van dezelfde organisatie (AGB-code) tegelijkertijd gebruik van kunnen maken. Functionele berichtenboxen zijn bedoeld om functionele processen te ondersteunen, als aanvulling op de bestaande diensten van VECOZO.

Het is niet de bedoeling dat gevoelige informatie (declaraties, patiëntgegevens, etc.) gedeeld wordt via de dienst Berichtenbox. Hiervoor blijven alle andere diensten van VECOZO bruikbaar.

 

Gerelateerde pagina's

Algemeen

Berichten

Functionele berichtenbox

Persoonlijke berichtenbox