Let op: Bij 'Inloggen' ziet u de optie eHerkenning. Dit inlogmiddel is voorlopig alleen beschikbaar voor pilotdeelnemers. Meer weten?

Ik heb een Wmo of Jeugdwet bericht ingediend maar de gemeente heeft dit niet ontvangen, wat nu?

Antwoord

Als u een Wmo of Jeugdwet (retour)bericht aanbiedt stuurt VECOZO dit na een technische controle door naar het Inlichtingenbureau, het digitaal schakelpunt voor gemeenten. Het Inlichtingenbureau stuurt het bericht vervolgens door naar de gemeente.

Als een bericht door VECOZO technisch wordt afgekeurd ontvangt u daarvan een foutbericht, en wordt het bericht NIET doorgestuurd naar het Inlichtingenbureau en de gemeente. De oorzaak van de afkeur kunt u indien nodig samen met uw softwareleverancier achterhalen.

Als een bericht technisch wel wordt goedgekeurd stuurt VECOZO het bericht door naar het Inlichtingenbureau. Als dat succesvol is gebeurd ziet u op het detailinformatiescherm van het bericht onder het kopje Afleveringen bij de regel met ‘Inlichtingenbureau’ de status Afgeleverd staan.

afleverstatus.jpg

Let op: de status op de regels met een gemeente is NIET van toepassing. VECOZO levert het bericht af bij het Inlichtingenbureau, niet rechtstreeks bij de gemeente.

Als de status bij het Inlichtingenbureau Afgeleverd is, maar de gemeente het bericht niet heeft ontvangen, is er mogelijk iets mis gegaan tussen het Inlichtingenbureau en de gemeente of bij de gemeente zelf. De gemeente kan daarover contact opnemen met het Inlichtingenbureau, om samen het een en ander te controleren.

Gerelateerde pagina's

Algemeen

Indienen en opzoeken

Afhandelen berichten