Waarom een controle op IP-adressen?

Antwoord

VECOZO staat voor veilige communicatie in de zorg. U heeft via onze diensten toegang tot persoonsgegevens. Daarom werken we doorlopend aan de verbetering van onze informatiebeveiliging.

Informatiebeveiliging

Een belangrijk beveiligingsmiddel is het VECOZO-certificaat. Het certificaat is een digitaal paspoort dat u toegang geeft tot de beveiligde delen van de VECOZO-website. Zo zien wij van welke diensten u gebruik mag maken en kunt u versleutelde berichten verzenden en ontvangen.

VECOZO kent twee certificaten, een persoonlijke certificaat en een systeemcertificaat. Het persoonlijke certificaat is persoonsgebonden, hiermee logt u in op onze website om gebruik te kunnen maken van onze diensten. Het systeemcertificaat is gebonden aan een organisatie. Hiermee koppelt u uw administratieve software aan onze diensten. U kunt hiermee niet inloggen.

Controle op IP-adressen

We controleren de IP-adres(sen) waarmee een systeemgebruiker bij VECOZO aanklopt. De geregistreerde contactpersoon kan per systeemgebruiker registreren met welke IP-adressen zij bij VECOZO aankloppen. De toegang tot onze diensten wordt geweigerd als er geen of een onjuist IP-adres geregistreerd is bij de betreffende systeemgebruiker.

Meer informatie:

Factsheet ‘Certificaten zorgvuldig gebruiken’

 

Factsheet ‘Veilige uitwisseling van gegevens’

Gerelateerde pagina's

Algemeen

IP-adres achterhalen

IP-adres registreren

Controle op IP-adressen

Gebruik maken van een softwarepartij

Informatie voor softwarepartijen