Hoe controleer ik via de dienst Wlz raadpleegfunctie of een cliënt een Wlz-indicatie heeft?

Antwoord

Om naar een Wlz indicatie te zoeken moet u beschikken over het BurgerServiceNummer (BSN) van de klant, de geboortedatum, en de peildatum die van toepassing is op het moment van de zorglevering.

Om via de VECOZO-website te controleren of een cliënt een Wlz-indicatie heeft logt u in met uw persoonlijk certificaat en kiest u voor het menu Mijn Diensten > Wlz raadpleegfunctie > Raadplegen. U ziet dan het volgende scherm:

Indicatie zoeken.jpg

Vul hier de gewenste peildatum en het BSN en de geboortedatum van de cliënt in. Als het BSN acht cijfers heeft wordt automatisch een voorloopnul toegevoegd.

De peildatum mag zowel in het verleden als in de toekomst liggen. Een peildatum in het verleden mag maximaal 3 jaar in het verleden liggen.

Zoekresultaat

Een zoekopdracht leidt tot een van de onderstaande resultaten:

  • Geen WLZ indicatie op peildatum: er is op de gekozen peildatum geen sprake van een Wlz-indicatie - de opgezochte cliënt komt niet of niet met een Wlz-indicatie voor;
  • Wel WLZ indicatie op de peildatum: er is op de gekozen peildatum sprake van een Wlz-indicatie;
  • Wel WLZ indicatie met verblijf en behandeling op de peildatum: er is op de gekozen peildatum sprake van een Wlz-indicatie met verblijf en behandeling;
  • Wel WLZ indicatie met verblijf zonder behandeling op de peildatum: er is op de gekozen peildatum sprake van een Wlz-indicatie met verblijf, maar zonder behandeling;
  • Wel Wlz indicatie met verblijf, behandeling onbekend op de peildatum: er is op de gekozen peildatum sprake van een WLZ indicatie met verblijf, maar er kan door ontbrekende of tegenstrijdige informatie in de zorgleveringen niet worden bepaald of er op de peildatum sprake is van wel of geen behandeling. 

De zoekresultaten 'Indicatie met verblijf' zijn niet voor alle zorgsoorten beschikbaar. Zij zien als er sprake is van een indicatie met verblijf altijd alleen 'Wel Wlz indicatie' als resultaat. Zie het schema op de pagina 'Wat heb ik nodig...' voor wie welk resultaat kan zien.

indicatie-zoekresultaat.jpg

Vanaf oktober 2023 wordt bij ‘Indicatie met verblijf' ook de AGB-code van de instelling waar de cliënt verblijft getoond, en de periode van de zorglevering. De contactgegevens van de betreffende onderneming of vestiging kunt u met behulp van de AGB-code opzoeken in het openbare AGB-register van Vektis. Zo weet u hoe en met welke instelling u contact kunt opnemen over eventuele declaraties. 

indicatie-zoekresultaat-agb.jpg

Let op: VECOZO toont uitsluitend de door zorgkantoren aangeleverde gegevens en is niet verantwoordelijk voor de inhoud en juistheid hiervan.

Gerelateerde pagina's

Algemeen

Softwarepartijen