Let op: Overgang naar iWmo 3.2 en iJw 3.2 per 3 april 2023. Op maandag 3 april 2023 worden de nieuwe berichtenstandaarden iWmo 3.2 en iJw 3.2 in gebruik genomen. Meer weten?

Hoe kan ik als softwarepartij de dienst Wlz raadpleegfunctie testen en wat heb ik hiervoor nodig?

Antwoord

Om toegang te krijgen tot de project- en ontwikkeldocumentatie dient u te beschikken over een persoonlijk certificaat voor de VECOZO testomgeving met de juiste autorisatie. Als u bent ingelogd vindt u via het menu Mijn Diensten >  Wlz raadpleegfunctie onderaan de pagina de technische documentatie en testgegevens. Op de test- en acceptatieomgeving mogen alleen fictieve persoonsgegevens worden gebruikt.

Om de raadpleegfunctie via uw softwarepakket te testen heeft u een systeemcertificaat voor de VECOZO testomgeving nodig met de juiste autorisatie.

Op de test- of acceptatieomgeving wordt gecontroleerd of u de mag gebruiken namens de afzender in de raadpleging. Hiervoor moet een toestemmingsverklaring vanaf de afzender, een geldige praktijk AGB-code, worden ingeregeld. De VECOZO-contactpersoon van de AGB-code die u gebruikt kan hiervoor een verzoek per e-mail sturen naar softwarehelpdesk@vecozo.nl. Daarin dienen de onderstaande zaken vermeld te worden:

  • De 8-cijferige praktijk AGB-code van de  partij die de toestemming verleent;
  • De Softwarepartij waaraan de toestemming wordt verleend;
  • De omgeving waarop getest gaat worden (test en/of acceptatie);
  • De dienst waarvoor toestemming wordt verleend (Wlz raadpleegfunctie).

Let op: om als tussenpartij software op onze testomgeving met uw eigen systeemcertificaat te testen is een toestemmingsverklaring noodzakelijk. U stuurt dan in het SOAP request de zorgsoort en AGB-code van de instantie die toestemming verleent mee. Als uw klanten op de produktie-omgeving met hun eigen systeemcertificaat gaan werken is geen sprake van een toestemmingsverklaring, en dienen zorgsoort en AGB-code ook NIET in hun request meegestuurd te worden!

Alleen de onderstaande zorgsoorten hebben recht op toegang tot deze dienst en kunnen een toestemmingsverklaring aan een softwarepartij afgeven:

wlz raadpleegfunctie schema.jpg

Gerelateerde pagina's

Algemeen

Softwarepartijen