Hoe kan ik als softwarepartij de dienst Wlz raadpleegfunctie testen en wat heb ik hiervoor nodig?

Antwoord

Om toegang te krijgen tot de project- en ontwikkeldocumentatie dient u te beschikken over een persoonlijk certificaat voor de VECOZO testomgeving met de juiste autorisatie. Als u bent ingelogd vindt u via het menu Mijn Diensten >  Wlz raadpleegfunctie onderaan de pagina de technische documentatie en testgegevens. Op de test- en acceptatieomgeving mogen alleen fictieve persoonsgegevens worden gebruikt.

Om de raadpleegfunctie via uw softwarepakket te testen heeft u een systeemcertificaat voor de VECOZO testomgeving nodig met de juiste autorisatie.

Op de test- of acceptatieomgeving wordt gecontroleerd of u de dienst mag gebruiken namens de afzender in de raadpleging. Hiervoor moet een toestemmingsverklaring vanaf de afzender, een geldige praktijk AGB-code, worden ingeregeld. De VECOZO-contactpersoon van de AGB-code die u gebruikt kan hiervoor een verzoek per e-mail sturen naar softwarehelpdesk@vecozo.nl. Daarin dienen de onderstaande zaken vermeld te worden:

  • De 8-cijferige praktijk AGB-code van de  partij die de toestemming verleent;
  • De Softwarepartij waaraan de toestemming wordt verleend;
  • De omgeving waarop getest gaat worden (test en/of acceptatie);
  • De dienst waarvoor toestemming wordt verleend (Wlz raadpleegfunctie).

Let op: om als tussenpartij software op onze testomgeving met uw eigen systeemcertificaat te testen is een toestemmingsverklaring noodzakelijk. U stuurt dan in het SOAP request de zorgsoort en AGB-code van de instantie die toestemming verleent mee. Als uw klanten op de produktie-omgeving met hun eigen systeemcertificaat gaan werken is geen sprake van een toestemmingsverklaring, en dienen zorgsoort en AGB-code ook NIET in hun request meegestuurd te worden!

Alleen de onderstaande zorgsoorten hebben recht op toegang tot deze dienst en kunnen een toestemmingsverklaring aan een softwarepartij afgeven:

wlz raadpleegfunctie schema.jpg

Gerelateerde pagina's

Algemeen

Softwarepartijen