Ik ben een zorgaanbieder gevestigd in het buitenland, hoe meld ik mij aan bij VECOZO?

Antwoord

U kunt uw onderneming aanmelden bij VECOZO wanneer u een inschrijving hebt in het handelsregister van het land waar u gevestigd bent. Ook dient u in het bezit te zijn van een AGB-code voor uw onderneming.

Na het verifiëren van uw e-mailadres start het aanmeldproces en kunt u klikken op de link ‘Mijn onderneming heeft geen inschrijving in het Nederlandse Handelsregister van de KvK’. Deze linkt vindt u onderaan de pagina.

Als u nog geen AGB-code voor uw onderneming hebt, verwijzen wij u naar het AGB-register van Vektis. Hebt u nog geen registratie in het handelsregister van uw land, neem dan contact met hen op.

Het verloop van de aanmelding

Uw onderneming wordt na uw aanmelding eerst gecontroleerd. U, als aanvrager, krijgt daarna van ons een e-mail om de aanvraag verder voort te zetten. In deze e-mail vindt u een link waarmee u de tekenbevoegde en de hoofdcontactpersoon opgeeft en de diensten bevestigt. Let er wel op dat de link in deze e-mail 7 dagen geldig is. Wanneer deze verlopen is, is het indienen van een nieuwe aanmelding nodig. Na controle van deze gegevens ontvangt de tekenbevoegde een e-mail met daarin de overeenkomst en bijzondere voorwaarden.  

VECOZO vraagt tijdens het behandelen van uw aanmelding aanvullende informatie bij u op. Voor een aanmelding dient u een zorginkoop-overeenkomst/intentieverklaring of een andere vorm van een declaratierelatie met een Nederlandse zorgverzekeraar aan te kunnen tonen.

De overeenkomst van VECOZO en de bijzondere voorwaarden dienen geprint en ondertekend te worden, waarna u deze per post retour stuurt in combinatie met een kopie van een geldig legitimatiebewijs van de tekenbevoegde en hoofdcontactpersoon.

Gerelateerde pagina's

Algemeen

Aansluitovereenkomst

Identificeren en ondertekenen