Hoe gaat de identificatie in zijn werk?

Antwoord

U kunt zich op twee manieren laten identificeren:

Identificatie via iDIN

Met iDIN identificeert u zich door het inlogmiddel van uw persoonlijke bankrekening. Denk hierbij aan een random reader, e.dentifier, digipas of identifier.

U kunt alleen identificeren via uw persoonlijke bankrekening (die alleen op uw naam staat). Bij een en/of-rekening wordt misschien niet uw eigen naam getoond, maar die van uw partner. In dat geval kunnen wij de identificatie niet goedkeuren en moet u gebruik maken van AMP Groep voor de identificatie. Als u een zakelijke rekening heeft, kunt u geen gebruik maken van iDIN.

Tijdens de identificatie via iDIN volgt u deze stappen:

  1. In de e-mail waarin u de keuze kunt maken voor identificatie via iDIN of AMP Groep selecteert u de bank van uw persoonlijke betaalrekening (niet de rekening van uw onderneming).
  2. U wordt naar het iDIN-startscherm van uw bank geleid.
  3. U logt met het bij u bekende inlogmiddel van uw bank in.
  4. U ziet dat iDIN de volledige naam (voornamen, tussenvoegsels en achternamen), geboortedatum en geslacht aan VECOZO toont.
  5. U wordt teruggeleid naar de website waarna de identificatie is afgerond.

Kloppen de gegevens die VECOZO via iDIN ontvangt niet met de gegevens die in de aanvraag zijn ingevuld? Dan controleren wij de gegevens handmatig. Binnen vijf werkdagen ontvangt u een goed- of afkeuring van de identificatie.

Benieuwd hoe iDIN werkt?

Wanneer de identificatie volledig is afgerond ondertekent de tekenbevoegde de aansluitovereenkomst via CM Sign.

De door u ingevulde persoonsgegevens worden door CM maximaal 15 minuten opgeslagen. Na het afronden bewaart CM enkel nog metadata. Na 14 maanden worden deze metadata vernietigd.

Identificatie via AMP Groep

Onze gecertificeerde partner AMP Groep, gespecialiseerd in identificatie van personen en ondertekening van documenten, komt bij u langs op locatie. U wordt geïdentificeerd met behulp van uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs.

AMP Groep bewaart uw persoonsgegevens niet. AMP Groep slaat uitsluitend metadata – dus geen persoonsgegevens – op, met een bewaartermijn van zeven werkdagen. Deze bewaartermijn van zeven werkdagen is vastgesteld op basis van noodzakelijkheid in het kader van audit en bewijsvoering doeleinden. Na zeven dagen worden de metadata vernietigd.

Meer informatie over AMP groep?

Gerelateerde pagina's

Algemeen

Aansluitovereenkomst

Identificeren en ondertekenen