Hoe gaat de identificatie in zijn werk?

Antwoord

U kunt zich op twee manieren laten identificeren:

Identificatie via iDIN

Met iDIN identificeert u zich door middel van uw eigen vertrouwde inlogmiddel van uw persoonlijke bankrekening. Denk hierbij aan een random reader, e.dentifier, digipas of identifier.

Let op: Het is alleen mogelijk om te identificeren middels uw persoonlijke bankrekening die alleen op uw naam staat. Als u gebruik maakt van een zakelijke rekening, is het niet mogelijk om gebruik te maken van iDIN. Bij het gebruik van een en/of-rekening wordt mogelijk niet uw eigen naam getoond, maar die van uw partner. In dat geval kunnen wij de identificatie niet goedkeuren en is het kiezen voor de AMP Groep als identificatiemethode noodzakelijk.

Tijdens de identificatie via iDIN volgt u de volgende stappen:

  1. In de e-mail waarin u de keuze kunt maken voor identificatie via iDIN of AMP Groep selecteert u de bank van uw persoonlijke betaalrekening (niet de rekening van uw onderneming).
  2. U wordt naar het iDIN-startscherm van uw bank geleid.
  3. U logt met het bij u bekende inlogmiddel van uw bank in.
  4. U ziet dat iDIN de volledige naam (voornamen, tussenvoegsels en achternamen), geboortedatum en geslacht aan VECOZO toont.
  5. U wordt teruggeleid naar de website waarna de identificatie is afgerond.

Kloppen de gegevens die VECOZO via iDIN ontvangt niet met de gegevens die in de aanvraag zijn ingevuld? Dan controleert onze afdeling Support & Administratie de gegevens handmatig met de gegevens die zijn ingevuld in de aanmelding. Binnen vijf werkdagen ontvangt u daar een reactie op.

Benieuwd hoe iDIN werkt? Bekijk dan de website van iDIN.

Wanneer de identificatie volledig is afgerond ondertekent de tekenbevoegde de aansluitovereenkomst via CM Sign.

De door u ingevulde persoonsgegevens worden door CM maximaal 15 minuten opgeslagen. Na het afronden bewaart CM enkel nog metadata. Na 14 maanden worden deze metadata vernietigd.

Identificatie via AMP Groep

Onze gecertificeerde partner AMP Groep, gespecialiseerd in identificatie van personen en ondertekening van documenten, komt bij u langs op locatie. U wordt geïdentificeerd met behulp van uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs.

AMP Groep bewaart uw persoonsgegevens niet. AMP Groep slaat uitsluitend metadata – dus geen persoonsgegevens – op, met een bewaartermijn van zeven werkdagen. Deze bewaartermijn van zeven werkdagen is vastgesteld op basis van noodzakelijkheid in het kader van audit en bewijsvoering doeleinden. Na zeven dagen worden de metadata vernietigd.

Gerelateerde pagina's

Algemeen

Aansluitovereenkomst

Identificeren en ondertekenen