Wat is een certificaat en hoe lang is een certificaat geldig?

Antwoord

Een certificaat is een stukje beveiligingssoftware; een soort digitale sleutel waarmee u toegang krijgt tot de beveiligde delen van de VECOZO-website. Via het certificaat wordt bepaald welke diensten u mag gebruiken en worden de digitale gegevens die u uitwisselt versleuteld. Door deze combinatie van authenticatie en encryptie wordt de identiteit van alle betrokken partijen en de vertrouwelijkheid van de gegevensuitwisseling gewaarborgd.

Een certificaat is vanaf het moment dat u het installeert twee jaar geldig. Vanaf 30 dagen voor de verloopdatum kan het certificaat door de gebruiker weer voor de duur van twee jaar worden verlengd. Gebeurt dit niet op tijd en verloopt hierdoor het certificaat, dan kan het met behulp van het gebruikersnummer en de pincode opnieuw binnen 20 dagen worden geïnstalleerd en is het certificaat weer twee jaar geldig.

Een certificaat is altijd twee jaar geldig. Deze datum kan niet worden aangepast.